avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire cont
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire cont

Buna ziua, in vremea studentiei (2005) am avut un imprumut de 2000 de lei de la un IFN. Am achitat ratele pana la un moment dat, apoi nu am mai putut sa le platesc. Intre timp am tot primit somatii de plata (scrisori pt care nu am semnat!), iar acum, m-am trezit cu poprire pe cont. Intrebarea mea este: Datoria mea nu s-a prescris????
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 18:19, 17 Iunie 2015
laviniagheorghe a scris:
Intre timp am tot primit somatii de plata (scrisori pt care nu am semnat!)

Daca prescripta extinctiva s-a intrerupt, datoria nu s-a prescris.
De principiu, datoria s-a prescris in termenul general de prescriptie de 3 ani daca, nu a intervenit o cauza de suspendare sau,interurpere a prescriptiei.
Multumesc pentru raspunsuri. Care ar putea fi aceste cauze de suspendare?
Mai putin va intereseaza cauzele de suspendare, si mai mult (mult mai mult) cauzele de intrerupere. Ok?
Asa cum v-am scris si anterior:
trandafir2 a scris:
Daca prescripta extinctiva s-a intrerupt, datoria nu s-a prescris.

ok si care sunt cauzele de intrerupere si ce inseamna prescripta extinctiva? (nu sunt in domeniu, deci nu sunt familiarizata cu acesti termeni)

Alte discuții în legătură

Cand si in ce conditii se prescrie o datorie la o firma de recuperare creante? antieos antieos Buna ziua! Am facut prin 2002 un imprumut la [EDITAT] pe numele meu, dar banii au fost utilizati de catre tatal meu, cu conditia ca el va plati ... (vezi toată discuția)
Executare silita saturniana14 saturniana14 Fiul meu a avut un contract de credit la o banca din 2008, la un moment dat nu a mai platit fiind somer, a incercat sareia platile dupa un timp dar i s-a spus ... (vezi toată discuția)
Incalcare sentinta judecatoreasca de catre executor alanss alanss Buna ziua! Am o decizie judecatoreasca de anulare a actelor de executare silita pentru un credit de nevoi personale. Pentru o luna executorul judecatoresc a ... (vezi toată discuția)