avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie Alimentara Neplatita
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie Alimentara Neplatita

Buna Ziua,
Am si eu o problema si as vrea daca se poate sa imi dati si mie un sfat
In martie 2007 am avut prima infatisare pentru divort cu un minor la mijloc.Noi lucrand in strainatate,instanta la obligat pe fostul sot la o pensie alimentara de 150 de euro.De divortat am divortat,insa o decizie definitiva si irevocabila nu a fost data niciodata,deoarece,fostul sot a facut mereu apeluri si recursuri pt.ca nu ii convenea pensia(zicea ca era prea mare).Momentan ne judecam la Curtea de Apel din Craiova,unde el a declarat pe propria raspundere ca nu mai lucreaza si ca este intretinut de parinti in Romania.Nu este adevarat,lucreaza tot in strainatate.Intrebariile mele sunt:
Cum pot avea o fotocopie dupa contractul lui de munca din strainatate(Italia)
El trebuia sa ii plateasaca pensia alimentara din prima luna de cand noi ne-am despartit?Nici pana in ziua de azi nu a contribuit cu nimc la crestera si educarea fiului sau,dimpotriva,nici nu il suna sau cand se duce in Romania nici nu il cauta.Ce as putea sa fac?
VA MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: alinaralu , utilizator 21:05, 9 Iulie 2009
daca inca nu exista o sentinta definitiva si irevocabila, el nu este obligat sa plateasca pensia de intretinere.In momentul in care se comunica sentinta si cealalta parte nu continua sa o atace in termen, atunci veti vedea exact ce a hotarat instanta.In ceea ce priveste dovada faptului ca el munceste, va puteti adresa angajatorului lui, sau sa angajati un avocat sa o faca.Fara acea dovada, nu aveti cum sa demonstrati ca el lucreaza.Si daca obtineti dovada, numai prin proces in instanta, aceasta poate fi luata in seama.Aveti neaparat nevoie de un avocat.
va dorim succes
Va multumesc pentru sfaturi,am fost la patroni lui si mi-au zis ca nu vor sa mi-l dea.Luni o sa ma duc si la un avocat.Va multumesc inca odata si toata stima mea pentru cei ce au infiintat acest site.
alinaralu a scris:

Va multumesc pentru sfaturi,am fost la patroni lui si mi-au zis ca nu vor sa mi-l dea.Luni o sa ma duc si la un avocat.Va multumesc inca odata si toata stima mea pentru cei ce au infiintat acest site.
O copie de pe acel contract individual de munca al tatalui copilului, o puteti obtine prin i9ntermediul instantei daca exista proces pe rol. Atunci se rezolva si aceasta problema!
Dincolo de rolul activ pe care -l exercita instanta de judecata in vederea aflarii veniturilor , mentionate in contractul de munca , dumneavoastra , in calitate de reprezentant legal va puteti adresa respectivei societati printr-o adresa , solicitand veniturile realizate de catre fostul sot pe ultimele 6 luni .,
E si aceasta o varianta.

El trebuia sa ii plateasaca pensia alimentara din prima luna de cand noi ne-am despartit?Nici pana in ziua de azi nu a contribuit cu nimc la crestera si educarea fiului sau,dimpotriva,nici nu il suna sau cand se duce in Romania nici nu il cauta


Pensia de intretinere e datorata de la data introducerii actiunii de divort.Neplata e sanctionata de lege penala , puneti-i in vedere fostului sot , sa-si exercite obligatia macar pe ultimii 3 ani , in caz de refuz , putand fi implicati agentii de politie , sesizandu-i dumneavoastra printr-o plangere penala prealabila , ce poate fi retrasa , avand ca obiect infractiunea de abandon de familie.Succes.

Daca dosarul se afla inca pe rolul Curtii de Apel inseamna ca nu sunteti inca divortati; va puteti considera divortata atunci cand hotararea ramane definitiva si irevocabila. Pensia de intretinere se datoreaza de la data la care ati cerut-o; daca in cerere de chemare in judecata ati solicitat ca pensia sa fie platita cu data introducerii actiunii, va fi cu data introducerii; daca nu ati specificat, in functie de practica instantei, plata poate fi datorata fie cu data introducerii actiunii, fie cu data pronuntarii hotararii. Pensia de intretinere este executorie de la fond, iar faptul ca dv nu ati facut demersuri pentru a o pune in executare arata lipsa de diligenta in apararea intereselor minorului.
Daca dv considerati ca sotul minte cand afirma ca nu lucreaza si de fapt lucreaza, va trebui sa dovediti instantei acest aspect. Sarcina probei revine in primul rand reclamantului. Angajatorul nu va va elibera dv adeverinta de salariu sau copie dupa contractului lui de munca deoarece acestea nu se elibereaza decat titularului sau in baza unei adrese facute de o instanta de judecata; in acest sens, indicati instantei locul de munca si solicitati ca intstanta sa solicite relatii privind veniturile. In cazul in care se dovedeste ca sotul lucreaza si obtine venituri constante, puteti solicita infiintarea popririi pe salariu.
Daca nu reusiti in toate demersurile de mai sus, iar sotul, cu adevarat nu lucreaza, pensia va fi stabilita la salariul minim din Romania.
Important este sa cereti; daca nu cereti... nu primiti.....

Alte discuții în legătură

Plata partiala a pensiei alimentare echivaleaza cu neplata? maria.dinca maria.dinca buna ziua, as dori o indrumare intr-o problema: daca in ultimele 2 luni fostul sot mi-a platit numai jumatate din suma stabilita de instanta ca pensie ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara corina.popa corina.popa Buna ziua! Asi dori sa stiu si eu daca puteti sa-mi raspundeti,daca in cazul unui divort solicit pensie alimentara sotului care este sofer,se ia in calcul si ... (vezi toată discuția)
Pensia de intretinere isareionela isareionela am divortat de sotul meu,hotararea fiind pronuntata in data de 18 martie,2010. avem 2 minori care mi-au fost incredintati.de mai multi ani,fostul sot lucreaza ... (vezi toată discuția)