avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... furt intre soti
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

furt intre soti

Sotia mea a infiintat o firma in care ea era asociat unic, in timp ce eram casatoriti. Anul trecut a vandut firma. Eu am intentat recent actiune de divort. Nu trebuia sa-mi ceara si mie acordul pentru vanzarea firmei? Este inselaciune si furt intre soti?...pot s-o dau in penal? Ea spune ca firma e facuta din banii ei si ca a adus mult mai multi bani ca mine. E adevarat, dar am vreo sansa sa obtin ceva din firma?
Cel mai recent răspuns: dorians , utilizator 15:43, 7 Iulie 2009
Vanduta cu sau fara acord, cert este ca firma nu mai este detinuta de ea. In masa bunurilor partajabile nu intra decat bunurile existente in momentul intentarii actiunii de divort.
potrivit Cfam art. 31 , bunurile de uz personal si cele destinate exercitarii profesiei unuia dintre soti nu intra in comunitatea de bunuri .

intrucat era asociat unic nu era nevoie de consimtamantul sotului pt a instraina firma .
in ceea ce priveste suma de bani obtinuta din valorificarea SRL-ului, daca sotul a contribuit in vreun fel la infiintarea acestuia ( are probe in acest sens) , personal consider ca are un drept de creanta in privinta banilor rezultati din vanzare.
roxanel a scris:

potrivit Cfam art. 31 , bunurile de uz personal si cele destinate exercitarii profesiei unuia dintre soti nu intra in comunitatea de bunuri .
-----
C familiei se refera bunurile necesare exercitarii profesiei de genul unui trombon sau masina de cusut. Daca imi desfasor activitatea intr-un bloc de 10 etaje (tot al meu si cu sediu prof. acolo) blocul in cauza nu o sa fie niciodata bun propriu

intrucat era asociat unic nu era nevoie de consimtamantul sotului pt a instraina firma .
in ceea ce priveste suma de bani obtinuta din valorificarea SRL-ului, daca sotul a contribuit in vreun fel la infiintarea acestuia ( are probe in acest sens) , personal consider ca are un drept de creanta in privinta banilor rezultati din vanzare.

:O PROBE? :O
fiind infiintata in timpul casatoriei?? exista prezumtia contrara

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj Adrianaing Adrianaing Buna seara!Ma intereseaza, in caz de partaj, care sunt drepturile sotiei neasociate din firma sotului acesta fiind asociat unic,, in conditiile in care firma ... (vezi toată discuția)
Partaj srl cautraspuns cautraspuns Buna ziua. In fapt, unul dintre soti este asociat unic in cadrul unui SRL cu asociat unic. Celalalt sot nu a fost niciodata angajat al acestei societati, ... (vezi toată discuția)
Partaj claudia_pop79 claudia_pop79 buna ziua doresc sa fac partajul cu fostul sot, si in timpul casatoriei am cumparat un apartament in constanta si el a facut o firma ca asociat unic si are ... (vezi toată discuția)