avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 901 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cine ia copilul?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cine ia copilul?

Buna ziua, vreau sa divortez de sotul meu. Avem un copil ( o fetita). El are concediu de crestere al copilului iar eu lucrez de acasa. Eu nu am contract de munca dar el are. Avem o casa luata cu "Prima casa" de la banca.
Eu lucrez in domeniul videochatului, dar sunt si graphic designer pt multe publicatii in timpul ce-mi ramane. Banii pe care ii fac eu ar ajunge sa cresc un copil si sa platesc casa .. dar banii pe care el ii ia ca angajat sunt foarte putini, nu ii ramane nici pt mancare . Ma tot ameninta ca daca ma despart de el voi pierde copilul deoarece ..lucrez in acest domeniu si ca nu am nici contract de munca. Este adevarat? Vrea sa stiu daca am vre-o sansa..
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 01:05, 19 Iunie 2015
nu veti pierde copilul daca dvs sunteti cea care o creste si se ocupa de ea.
cu extrasele de cont va dovediti si venitul, in caz ca va fi nevoie.
Faceti si partajul tot in instanta si cereti sa vi se atribuie casa si eventual sa ii dati sulta sotului.
Corect ar fi sa citati si banca la partaj ca hotararea sa ii fie opozabila, insa ar trebui sa omiteti asta pt ca banca nu va accepta sa preluati dvs ratele neavand un venit stabil, dovedit cu acte, iar pe dvs nu va intereseaza ca sotul ramane ca si titular de contract la banca.
multumesc foarte mult pentru raspuns
Dupa parerea mea si din ceea ce cunosc foarte exact principala problema nu ar fi aceea cu videochatul ci unde il faceti.
Sunt multe prostituate care obtin copii in instanta si videochatul este oarecum ceva diferit...

Mai depinde si sa poate dovedi el ceea ce sustine in instanta.

In instanta puteti dovedi ca lucrati nu videochat...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am divortat de curand si am ramas cu 2 copii minori ... Catalin1979112 Catalin1979112 Buna ziua, am divortat de curand si am ramas cu 2 copii minori pe o bucata de pamant pe care eu si fosta sotie avem cota parte si udne am o casuta unde ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru partaj stefi_gv stefi_gv In urma incheierii divortului, vreau sa depun dosarul pentru partajul bunurilor comune. In acest sens am inteles ca va trebui sa achit o taxa de 3% din masa ... (vezi toată discuția)
Partaj apartament aura19731991 aura19731991 buna seara.sint divortata.nu am partajul facut.am vorbit cu un avocat si mia explicat ca si daca fac partajul si poate judecatorul imi da mai mult de jumatate ... (vezi toată discuția)