avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua, am divortat de curand si am ramas cu 2 ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua, am divortat de curand si am ramas cu 2 copii minori ...

Buna ziua, am divortat de curand si am ramas cu 2 copii minori pe o bucata de pamant pe care eu si fosta sotie avem cota parte si udne am o casuta unde locuiesc cu copii
Ea nu vrea sa cedeze partea ei copiilor sau mie.
In aceste conditii ce as putea face ca sa o scot din contract ?
Daca eu nu vreau sa vand si ea vrea ce se poate intampla ?
Ma poate obliga instanta sa vand sa i dau partea sau nu ?
I pot da cota ei parte in rate ?
Eu vreau ca pamantu sa ramana a copiilor nu vreau sa il vand.
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Catalin1979112 , utilizator 20:17, 14 Octombrie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Faceti partajul si apoi va socotiti cu loturile ce se cuvin fiecaruia.
Copii nu pot avea vreo calitate in actiunea de partaj bunuri comune.
Daca vreti sa o scoateti din dreptul de proprietate, va trebui sa cereti partajul, sa vi se atribuie casa, pământul ( ce aveti in comun) si sa ii dati sulta.
Nu o sa vi se accepte plata în rate, ci cel mult, o perioada de gratie de sa zicem, 6 luni.
Ultima modificare: Vineri, 14 Octombrie 2022
gi-jane2, moderator
Multumesc, o intelegere amiabila la notar prin care ea cedeaza cota ei parte mie contra unei sume la care ne intelegem se poate ?
Aceasta amiabila poate fi atacata de ea in instanta dupa o vreme sau e definitiva ?

Cabinet individual de avocat „Petrescu C.” a scris:

Buna ziua,
Faceti partajul si apoi va socotiti cu loturile ce se cuvin fiecaruia.
Copii nu pot avea vreo calitate in actiunea de partaj bunuri comune.

Ultima modificare: Vineri, 14 Octombrie 2022
Catalin1979112, utilizator
Se poate face si aceasta intelegere la notar!
Dar, sunteti convins ca va veni si va fi de acord?!?
Nu sunt sigur dar incerc.
Prroblema sta in felu urmator.
Ea a facut timp de 12 ani si face si la ora actuala videochat insa nu vrea sa mai adauge ceva bani in plus la pensia alimentara iar eu m-am gandit sa cer in instanta o recalculare a pensiei. Faza e ca ea in cei 12 ani de videochat bu a platit taxe pe veniturile acelea si mergand in instanta sa cer recalcularea s-ar putea ca instanta sa sesizeze anaf. In acest caz ma gandesc ca anaf poate pune sechestru si scoate la vanzare propietatea.
Ce pot face in cazu in care anaf face asa ceva ?

Cabinet individual de avocat „Petrescu C.” a scris:

Se poate face si aceasta intelegere la notar!
Dar, sunteti convins ca va veni si va fi de acord?!?

Alte discuții în legătură

Partaj dupa divort remuss25 remuss25 Am o cunostinta care in timpul casatoriei de un an, a cumparat un apartament iar acum este in divort cu fosta sotie, deoarece el a trecut apartamentul pe ... (vezi toată discuția)
Se poate vinde partea de mostenire Cristi_culiuc Cristi_culiuc am o situatie : am cumparat acum 10 ani impreuna cu mama si tata vitreg o casa , in care eu aveam 50 % si ei impreuna ceilalti 50%. Acum mama a murit si am ... (vezi toată discuția)
Antecontract (promisiune ) vanzare -cumparare teren si casa gabriella1065 gabriella1065 Am mostenit de la mama 6 Ha teren extravilan si 1/4 din casa bunicilor ( am certificat de mostenitor ) . Titlurile de proprietate pe teren sunt pe numele mamei ... (vezi toată discuția)