avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua, am divortat de curand si am ramas cu 2 ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua, am divortat de curand si am ramas cu 2 copii minori ...

Buna ziua, am divortat de curand si am ramas cu 2 copii minori pe o bucata de pamant pe care eu si fosta sotie avem cota parte si udne am o casuta unde locuiesc cu copii
Ea nu vrea sa cedeze partea ei copiilor sau mie.
In aceste conditii ce as putea face ca sa o scot din contract ?
Daca eu nu vreau sa vand si ea vrea ce se poate intampla ?
Ma poate obliga instanta sa vand sa i dau partea sau nu ?
I pot da cota ei parte in rate ?
Eu vreau ca pamantu sa ramana a copiilor nu vreau sa il vand.
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Catalin1979112 , utilizator 20:17, 14 Octombrie 2022
Propietatea e cumparata pe banii care i-am facut amadoi din diferite activitati. In acte suntem amandoi cu cota parte.
Nici ea nici eu nu putem dovedii din ce bani a fost cumparata propietatea asa cum spuneam banii au fost facuti impreuna pentru aceasta propietate.
Si daca o va executa silit pe partea ei de propietate care sunt urmarile ?

CHKa a scris:

Nu , stimate , parchetul nu verifica daca se coreleaza venitul ei cu pensia alimentara , verifica daca a facut evaziune fiscala . Si daca a facut - si ziceti ca a facut - si se va stabili paguba , ce credeti ? o executa silit pe proprietati ... ca are , nu-i asa ? are o parte din casa si din teren ...PS . Presupun ca puteti dovedi ca ati participat in mod egal la cumpararea casei si terenului ( si nu s-au cumparat doar pe banii ei ) , ca daca nu , nu va fi prea bine pentru dvs. la partaj ...

Cere fiscul partajul , vinde partea ei , au ei metode sa scoata banii statului ... De curiozitate , daca isi intoarce fiscul atentia si asupra dvs. puteti justifica banii cu care ati cumparat proprietatea ? Nu-i obligatoriu sa-i analizeze doar ei veniturile ... Daca faceti o plangere penala ca face evaziune fiscala , poate sa faca si ea una ...
Ultima modificare: Vineri, 14 Octombrie 2022
CHKa, utilizator
Da pot justifica o parte din ei sigur

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj dupa divort remuss25 remuss25 Am o cunostinta care in timpul casatoriei de un an, a cumparat un apartament iar acum este in divort cu fosta sotie, deoarece el a trecut apartamentul pe ... (vezi toată discuția)
Se poate vinde partea de mostenire Cristi_culiuc Cristi_culiuc am o situatie : am cumparat acum 10 ani impreuna cu mama si tata vitreg o casa , in care eu aveam 50 % si ei impreuna ceilalti 50%. Acum mama a murit si am ... (vezi toată discuția)
Antecontract (promisiune ) vanzare -cumparare teren si casa gabriella1065 gabriella1065 Am mostenit de la mama 6 Ha teren extravilan si 1/4 din casa bunicilor ( am certificat de mostenitor ) . Titlurile de proprietate pe teren sunt pe numele mamei ... (vezi toată discuția)