avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1002 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua, am divortat de curand si am ramas cu 2 ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua, am divortat de curand si am ramas cu 2 copii minori ...

Buna ziua, am divortat de curand si am ramas cu 2 copii minori pe o bucata de pamant pe care eu si fosta sotie avem cota parte si udne am o casuta unde locuiesc cu copii
Ea nu vrea sa cedeze partea ei copiilor sau mie.
In aceste conditii ce as putea face ca sa o scot din contract ?
Daca eu nu vreau sa vand si ea vrea ce se poate intampla ?
Ma poate obliga instanta sa vand sa i dau partea sau nu ?
I pot da cota ei parte in rate ?
Eu vreau ca pamantu sa ramana a copiilor nu vreau sa il vand.
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Catalin1979112 , utilizator 20:17, 14 Octombrie 2022
nu are treaba instanta cu anaful, insa va trebui sa progati cat castiga daca vreti ca pensia sa fie raportata la veniturile sale.
eu nu am acces la veniturile ei dar estimez ca veniturile nu se corelează cu suma care o plateste acuma, pot indica instantei conturile ei bancare, site-urile pe care lucreaza si procesatorii de plati prin care ea primeste banii de la videochat. in aceste condiții instanta nu poate sa faca o verificare a sumelor incasate de ea? conturile bancare sunt si din strainatate si din tara

gi-jane2 a scris:

nu are treaba instanta cu anaful, insa va trebui sa progati cat castiga daca vreti ca pensia sa fie raportata la veniturile sale.

Nu face instanta astfel de verificari.
Sesizati parchetul ptrintr-o plangere penala, daca doriti sa se faca astfel de verificari.

Instanta judeca cu ce este investita. Nu face verificari la alte institutii ale statului. Nu este in atributiile ei asa ceva.
Deci sa fac o plangere penala catre parchet cum ca individa genereaza venituri din videochat care nu sunt corelate cu suma pensiei alimentare iar ei se vor ocupa sa verifice aceste venituri ?
Apoi cu rezultatul final trebuie sa ma indrept catre instanta pentru recalcularea pensiei sau tot in cadru parchetului se rezolva asta ?
9 pt a raspunde se apasa pe raspunde)
Ultima modificare: Vineri, 14 Octombrie 2022
gi-jane2, moderator
Nu , stimate , parchetul nu verifica daca se coreleaza venitul ei cu pensia alimentara , verifica daca a facut evaziune fiscala . Si daca a facut - si ziceti ca a facut - si se va stabili paguba , ce credeti ? o executa silit pe proprietati ... ca are , nu-i asa ? are o parte din casa si din teren ...PS . Presupun ca puteti dovedi ca ati participat in mod egal la cumpararea casei si terenului ( si nu s-au cumparat doar pe banii ei ) , ca daca nu , nu va fi prea bine pentru dvs. la partaj ...
Ultima modificare: Vineri, 14 Octombrie 2022
CHKa, utilizator

Alte discuții în legătură

Partaj dupa divort remuss25 remuss25 Am o cunostinta care in timpul casatoriei de un an, a cumparat un apartament iar acum este in divort cu fosta sotie, deoarece el a trecut apartamentul pe ... (vezi toată discuția)
Se poate vinde partea de mostenire Cristi_culiuc Cristi_culiuc am o situatie : am cumparat acum 10 ani impreuna cu mama si tata vitreg o casa , in care eu aveam 50 % si ei impreuna ceilalti 50%. Acum mama a murit si am ... (vezi toată discuția)
Antecontract (promisiune ) vanzare -cumparare teren si casa gabriella1065 gabriella1065 Am mostenit de la mama 6 Ha teren extravilan si 1/4 din casa bunicilor ( am certificat de mostenitor ) . Titlurile de proprietate pe teren sunt pe numele mamei ... (vezi toată discuția)