avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1147 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incetarea contractului de munca in cazul pensionarii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incetarea contractului de munca in cazul pensionarii

Buna ziua. Am un salariat care a anuntat ca de la 1 iulie vrea sa plece deoarece vrea sa iasa la pensie. Problema este ca tocmai acum am vazut ca este nascut in mai 1950 si a implinit varsta de 65 ani. Trebuia sa ii incetez ctr de munca cu art.56, alin 1, lit c. Va rog sa ma ajutati deoarece nu stiu cum sa procedez acum.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:49, 29 Iunie 2015
Incetarea trebuia facuta la data indeplinirii conditiilor cumulative pentru pensionarea la limita de varsta.

Acum poate depune o solicitare cu acordul partilor inecpand cu data de 01.07.2015.
Ultima modificare: Joi, 18 Iunie 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic
Buna ziua. Mai revin cu cateva intrebari. Angajatorul doreste sa il reangajaze din nou, dar pe alta functie. Intrebarea mea este daca ii pot face un nou ctr de munca incepand cu 01 iulie sau trebuie sa astept decizia de pensionare ca sa ii fac un nou ctr?
Iar in cazul acesta mai declar la anofm postul vacant?
Multumesc
Ii puteti face un nou c.i.m. incepand cu data de 01.07.2015, iar pe cel vechi sa-l incetati tot cu aceasta data.

Si in aceasta situatie se declara la AJOFM ca postul este vacant si apoi ca s-a ocupat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un angajat s-a pensionat fara sa anunte angajatorul simi82 simi82 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati si pe mine intr-o problema: Unul din salariatii nostri are contract de munca pe perioada nedeterminata. Anul trecut in ... (vezi toată discuția)
Decizie pensionare si conventie ajofm Arion Ramona Arion Ramona In anul 2010, am luat cu conventie un angajat(pers peste 45 ani) si stiu ca suntem obligati sa il avem ca angajat 2 ani.Respectivul,a fost la Casa de Pensii si ... (vezi toată discuția)
Continuare activitate in cazul pensionarii Sorinborcea Sorinborcea Buna ziua va rog sa-mi spuneti daca activitatea in sectorul bugetar poate fi continuata in cazul depunerii dosarului de pensionare (inca nu a venit decizia) ... (vezi toată discuția)