avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Plangere penala - contestatie
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Plangere penala - contestatie

Acum doi ani am facut plangere penala impotriva unuia care nu si-a achitat obligatiile , lasand instrumente de plata , neonorate bineinteles . Desi organul de cercetare penala a probat inselaciunea in forma continuata , am primit ordonanta de clasare . Se poate vedea dosarul cu probele obtinute din cercetarea penala inainte de a depune contestatia?
Multumesc
Ultima modificare: Joi, 18 Iunie 2015
Maiamod, utilizator
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 16:15, 18 Iunie 2015
In calitate de parte vatamata aveti dreptul conf.art.81(1)lit.e) NCPP dreptul de a consulta dosarul,in conditiile legii.Veti formula o cerere catre procuror ptr.studierea dosarului.
Multumesc pentru raspuns ! Daca fac cerere pentru studiere , este intrerupta perioada de 20 de zile in care pot face contestatie ?
Nu, nu are nici o legatura cu intreruperea termenului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere penala nesolutionata- procedura ? Narcisa_ Narcisa_ Buna seara, Doresc sa va impartasesc situatia prin care trec, in vederea unei solutii favorabile. Iata speta: Anul trecut, prin luna iulie, am depus o ... (vezi toată discuția)
Stare ancheta penala gmihai1 gmihai1 In martie 2012 am facut o plangere penala pe motiv de inselaciune. In noiembrie 2012 am primit decizia procurorului de neincepere a urmaririi penale. Am facut ... (vezi toată discuția)
Mai prevede noul cod de procedura penala obligatia instiintarii persoanei vatamate despre inceperea urmaririi penale? ctm ctm In vechiul Cod de procedura Penala (1968), la art. 228 se prevedea: \\"(6) In cazul in care procurorul este de acord cu propunerea, o confirma prin ... (vezi toată discuția)