avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 966 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

salut,bunici mei au avut 3 copii,cei 3 copii au avut la randul lor 4 copii,2 dintr e ei au avut cate 1 si cel de al treilea a avut 2,noi am mostenit un teren destul de mare si pe titlu nu scrie cine si cat are,dar dupa parea mea trebuie sa se imparta la 3, pe titlu scrie doar ca suntem 4 mostenitori nu si cat mostenim. intrebarea mea e cum trebuie sa se imparta legal
Cel mai recent răspuns: panescuiulian , utilizator 23:43, 19 Iunie 2015
Salut,inteleg ca toti mostenitorii sunteti nepoti de bunic,adica, sunteti descendenti conform art.975(1)Noul Cod Civil.Conform art.975(4)" Mostenirea sau partea din mostenire care li se cuvine descendentilor se imparte intre acestia in mod egal,cand vin la mostenire in nume propriu,ori pe tulpina,cand vin la mostenire prin reprezentare succesorala."
da toti suntem nepoti,,,2 dint re copii bunicului a avut cate 1 copil iar cel de al treilea copil al bunicului a avut 2 copii
da toti suntem nepoti,,,2 dint re copii bunicului a avut cate 1 copil iar cel de al treilea copil al bunicului a avut 2 copii,sa inteleg ca se imparte la 4 in mod egal?
Ati inteles bine.
adica daca unchiul in loc de 2 copii avea 12 se impartea la 14:)) nu mi se pare corect dar asta e legea,,,,va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire mona71 mona71 Am o problema in legatura cu partea de mostenire la care avem dreptul eu si fratele meu din vanzarea apartamentului care i-a apartinut bunicii mele. Bunica mea ... (vezi toată discuția)
Succesiuni drew31 drew31 Buna seara, Am o nelamurire legata de modul in care pot culege mostenirea descendentii defunctului, mai precis cand si cum o vor culege in nume propriu si ... (vezi toată discuția)
M-am incurcat in fractii ContSters344024 ContSters344024 am doi morti..primul sotul si..apoi sotia supravietuitoare impart un titlu pe legea 18 de pe urma sotului si tre sa dezbat mostenirile pe prima ... (vezi toată discuția)