salut,bunici mei au avut 3 copii,cei 3 copii au avut la randul lor 4 copii,2 dintr e ei au avut cate 1 si cel de al treilea a avut 2,noi am mostenit un teren destul de mare si pe titlu nu scrie cine si cat are,dar dupa parea mea trebuie sa se imparta la 3, pe titlu scrie doar ca suntem 4 mostenitori nu si cat mostenim. intrebarea mea e cum trebuie sa se imparta legal
Salut,inteleg ca toti mostenitorii sunteti nepoti de bunic,adica, sunteti descendenti conform art.975(1)Noul Cod Civil.Conform art.975(4)" Mostenirea sau partea din mostenire care li se cuvine descendentilor se imparte intre acestia in mod egal,cand vin la mostenire in nume propriu,ori pe tulpina,cand vin la mostenire prin reprezentare succesorala."
da toti suntem nepoti,,,2 dint re copii bunicului a avut cate 1 copil iar cel de al treilea copil al bunicului a avut 2 copii,sa inteleg ca se imparte la 4 in mod egal?
Mostenire
mona71
Am o problema in legatura cu partea de mostenire la care avem dreptul eu si fratele meu din vanzarea apartamentului care i-a apartinut bunicii mele. Bunica mea ... (vezi toată discuția)
Succesiuni
drew31
Buna seara,
Am o nelamurire legata de modul in care pot culege mostenirea descendentii defunctului, mai precis cand si cum o vor culege in nume propriu si ... (vezi toată discuția)