avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de munca in invatamant
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de munca in invatamant

Buna ziua!
Am obtinut anul trecut un post in invatamant pe perioada determinata 1 sept 2014 - 31 august 2015 pe o catedra rezervata concediu crestere copil ( dna cica trebuia sa stea 2 ani in concediu dar se intoarce dupa 1 an ,de fapt mai devreme din cauza lunii tatalui); am semnat la inceputul anului scolar contractul, eram linistita stiind ca expira pe 31 august iar astazi m-au informat ca imi vor incheia contractul pe 1 iulie ptr ca dna pe postul careia eram se intoarce pe 2 iulie. Am inteles de la secretariat si ca pierd cam 10 zile de concediu de odihna si banutii ptr aceste zile. E legal asa? se poate face ceva ca sa umplu golul de pe 1 iulie pana pe 31august si sa nu pierd banii ptr acele 10 zile de concediu de odihna?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:20, 23 Iunie 2015
deci pot beneficia?
am inteles ca CCC este perioada in care s-a contribuit la somaj. Multumesc!
1. OUG nr.111/2010 prevede:
art.22 (1) Perioada în care o persoană beneficiază de drepturile prevăzute la art. 2 alin. (1), respectiv la art. 5,art. 6,art. 9 alin. (4) şi (5) constituie perioadă asimilată stagiului de cotizare în vederea stabilirii drepturilor de pensie în sistemul public şi a drepturilor stabilite de Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, cu modificările şi completările ulterioare.

2. Prin urmare, perioada in care beneficiati de CCC este considerata perioada asimilata stagiului de cotizare pentru somaj.
Perioada de CCC se va adauga la stagiul de cotizare la somaj numai pentru a se putea stabili perioada de somaj in functie de care se va calcula indemnizatia de somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot beneficia de somaj? luciamonica luciamonica Pot beneficia de indemnizatie de somaj in urmatoarea situatie? Pana in 29 iulie 2013, am fost in concediu de ingrijire a copilului apoi din 01.10.1013 m-am ... (vezi toată discuția)
Somaj dstefan2007@yahoo.com dstefan2007@yahoo.com Daca nu primesc sa semnez prelungirea de contract de munca si se depaseste perioada determinata pot depune actele de somaj sau trebuie sa mai astept cateva ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de somaj? mino2011 mino2011 Buna ziua! In conditiile in care am fost in ccc 1.9luni, am avut o zi de co si apoi am intrat in BO (8 luni, m-am operat)_pot beneficia de somaj? Mentionez ... (vezi toată discuția)