avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu medical dupa expirarea CM pe perioada ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu medical dupa expirarea CM pe perioada determinata.

Un profesor suplinitor angajat pe perioada determinata pana la data de 31.08. prezinta la unitate concediu medical pe toata luna iulie, apoi in continuare si pe august, septembrie, octombrie, noiembrie , solicitand achitarea lor. Intentia d-lui este de a se pensiona pe caz de boala. Este corect ca acestea sa fie platite , bineinteles din Fondul de asigurari de sanatate, dupa ce contractul de munca i-a expirat? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 12:19, 5 Iulie 2009
Nu!Trebuia sa se prezinte sa ia continuitate!
La mai mult de 90 de zile concediu medical pe an, intra in comisia de pensionare, dar daca lui ii expira C.M. nu se vor lua in considerare decat zilele de pana la expirare. Sau poate vrea sa-l mai prelungeasca si sa stea in concediu in continuare? Dati-ne mai multe detalii!
Contractul de munca nu i-a fost prelungit, el nu s-a mai prezentat la ISJ. Problema este de anul trecut, cand unitatea scolara nu a sesizat ca domnul nu mai are contract de munca valabil (secretara era noua si nu prea avea habar) si l-a inclus in continuare pe statul de plata cu concediile medicale din lunile respective, domnul si-a luat banii si a plecat. Ca sa se pensioneze avea nevoie de acele zile de concediu medical. Intrebarea e acum daca sumele vor trebui restituite, si daca insasi pensia de care beneficiaza nu va trebui restituita.
Este angajatul dvs., prin urmare dvs. il platiti. Poate sa stea in concediu medical 183 de zile, dupa aceea intra in Comisia de Expertiza, care va emite decizie medicala de incadrare in grad de handicap, in vederea pensionarii.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
Prin urmare , considerati corecta plata zilelor de concediu medical, dupa data de 31.08, cand nu mai este angajatatul unitatii? Toate concediile medicale au fost "in continuare".

Alte discuții în legătură

Cim intrerupt sau nu? silvia99 silvia99 buna dimineata! daca un angajat are contract pe determinata intre 28.05 - 31.08.2011 si apoi act aditional prin care se stipuleaza trecerea pe perioada ... (vezi toată discuția)
Incetare contract de munca VAJ VAJ un salariat,LM pensionat la limita de varsta in aug.2004 ridica de la Casa de Pensii ambele Decizii de Pensii.Refuza sa inmaneze societatii una dintre decizii ... (vezi toată discuția)
C.i.m. pe perioada determinata Vigilante Vigilante Buna ziua, As avea nevoie de ajutor in clarificarea unei situatii legate de CIM: Am fost angajat pe perioada determinata 3 luni (asa zisa perioada de ... (vezi toată discuția)