avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Contract firma televiziune nesemnat de mine
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Contract firma televiziune nesemnat de mine

Buna seara.
Vreau sa va supun discutiei urmatoarea problema.
Acum cateva luni am vrut sa ma abonez la o firma de televiziune si am luat legatura cu un angajat local a acelei firme. Acesta s-a prezentat la locatie , mi-a facut legatura la cablu, dar nu a avut contract la el , i-am spus datele din buletin , urmand ca acesta sa incheie contractul si sa se prezinte la mine acasa sa il semnez, lucru care nu s-a mai intamplat. Dupa aproximativ 2 luni din cauza calitatii jalnice a serviciului de televiziune, am decis sa ma autodeconectez prin taierea cablului tv ( cablu tv de la stalp pana in casa a fost platit de mine cu 50 de ron :) ) . Totul OK pana primesc de la acesta firma o factura cum ca am de plata pe 3 lunii serviciul de televiziune. Le scriu un mail in care ii intreb in baza la ce au facturat dansii, imi raspund ca exista contract :((. Le solicit un scan al acestui contract si stupoare : il primesc, Il deschid cu sufletul la gura cu gandul ca memoria imi face probleme si constat ca erau datele mele , un numar de telefon la intamplare si semnaturi false. Colac peste pupaza mai primesc o factura de la dansii cum ca am de plata suma de 180 de ron pentru neindeplinirea contractului .
Ce ziceti ?

Multumesc!

O seara buna!
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 12:41, 21 Iunie 2015
Pai, ce sa zicem? O rezolvati simplu!

Luati legatura cu reprezentantul firmei si ii spuneti ca le multumiti pentru contractul transmis si ca veti depune o copie a acestuia ca anexa la plangerea penala pentru infractiunea de fals in inscrisuri sub semnatura privata si care se pedepseste cu inchisoare de pana la 5 ani, plangere pe care o veti depune in urmatoarele 2 zile la parchetul de pe langa judecatori unde domiciliati daca nu veti primi in ziua urmatoare de la firma dovada denuntarii contractului de catre firma si anularii facturilor emise pana in prezent.

Ii puteti spune si 10 ani in loc de 5, nu conteaza anii, important este sa ii repetati cuvantul "inchisoare" de vreo 2-3 ori ;)pana la terminarea convorbirii telefonice)
[ link extern ]
,
Daca in 2 zile nu va suna nimeni de la firma si sa isi ceara scuze pentru deranjul provocat si nu va anuleaza facturile emise atunci depune plangerea penala la parchet, incadrarea corecta o va face procurorul.
correct...sa mai aveti 2..3 martori..in caz de..
Ultima modificare: Duminică, 21 Iunie 2015
gheorghe1938, utilizator
Problema poate fi văzută și astfel:
Aveți în casă conexiunea la cablu și motivația rezilierii contractului=legăturii a inclus probabil și faptul că nu se vede bine!
Deci, ori ați utilizat fără drept un serviciu neavând un contract valid cu operatorul de cablu ori recunoașteți contractul ca fiind valid și atunci plătiți.

Restul, precum plastografierea semnăturii dvs. este altceva, care poate merge în paralel cu acțiunea principală.
De regula intai se semneaza contractul si apoi operatorul vine si pune in functiune serviciul incheindu-se un proces verbal de punere in functiune.

Daca nu s-a respectat procedura de incheiere a contractului atunci vina este a operatorului de cablu.

Angajatul nu trebuia sa faca conexiunile fara contract incheiat, astfel s-a ajuns in situatia in care operatorul de cablu a furnizat un serviciu in baza unui contract fals.

Utilizatorul nu poate fi in culpa atata timp cat operatorul de cablu a furnizat serviciul in baza unui contract falsificat, el poate fi considerat un utilizator de buna credinta.

Cand cineva cumpara un telefon mobil furat iar vanzatorul ii promite ca ii va pune la dispozitie ulterior dovada achizitiei (factura, bon fiscal, garantie), pana la proba contrara cumparatorul se foloseste de telefon si este considerat cumparator de buna credinta.

Utilizatorul are obligatia sa plateasca pentru utilizarea serviciului in conditiile in care furnizarea acestuia s-a facut in mod legal.
Nu exista contract de furnizare legal incheiat atunci nu exista serviciu furnizat, prin urmare nu are ce sa plateasca.

Parerea mea este ca pisica este in curtea operatorului de cablu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu societatea de cablu marcelutza marcelutza Buna dimineata.Am nevoie de un sfat in legatura cu urmatoarea problema: Am fost abonat al unei societati de televiziune prin cablu(KATV se numea).Din ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract cablu tv si mentinere contract internet mateias mateias Buna seara, Am incheiat 2 contracte diferite cu acelasi furnizor, unul pentru furnizarea serviciilor de cablu TV si cel de al doilea pentru furnizarea ... (vezi toată discuția)
Probleme companie cablu si internet cosminsalagean cosminsalagean Cer sfatul in legatura cu o problema pe care o am si de un an de zile nu am reusit sa o rezolv. In luna mai a anului 2010 a venit un baiat la mine la usa si a ... (vezi toată discuția)