avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Acordare in continuare indemnizatie crestere a ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Acordare in continuare indemnizatie crestere a copilului

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu o informatie: Intrucat nu am stagiu de cotizare neintrerupt 12 luni inainte de nasterea copilului as dori sa aflu ce demersuri si cu cat timp inainte (daca copilul e nascut pe 5 octombrie 2012) sunt necesare pentru ca sotia sa primeasca in continuare indemnizatia de crestere a copilului eu nefiind in situatia de a solicita acel concediu de 1 luna.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:01, 19 Iunie 2015
1. Daca data nasterii copilului este 5 octombrie 2012 nu mai puteti beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC).

2. Aceasta se acorda numai pana la implinirea varstei de 2 ani a copilului.

3. Copilul va face 3 ani pe 5 octombrie 2015.

4. - Daca sotia dvs. se afla acum in CCC pana la varsta de 3 ani a copilului (copil cu handicap) atunci trebuie sa depuna la AJPIS dovada ca dvs. cu indepliniti conditiile pentru a intra in CCC o luna de zile.
- Dovada este fie o declaratie data de sot fie o adeverinta de la ANAF privind veniturile lunare ale sotului in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) adica pe perioada noiembrie 2011 - octombrie 2012.
- Aceasta adeverinta poate fi depusa si de acum la AJPIS.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ccc madimadi79 madimadi79 Buna ziua,sunt in ccc pana la 2 ani,ce trebuie sa fac daca tatal nu indeplineste conditiile de acordare a concediului de crestere a copilului? (vezi toată discuția)
Finalizare concediu ingrijire copil monya_tomy monya_tomy Buna ziua. Va rog, daca puteti sa ma ajutati cu o informatie: sunt aproape de expirarea concediului de maternitate de 2 ani si vreau sa fiu sigura daca in ... (vezi toată discuția)
Concediu cresterea copilului, tatal nu munceste, ce trebuie sa fac sa nu pierd luna? nic23ro nic23ro Buna ziua, sunt in concediu de cresterea copilului pe o perioada de 2 ani, sotul meu nu are contract de munca fapt pe care l-am specificat in momentul in care ... (vezi toată discuția)