Buna ziua, daca sepoate va deranjez cu rugamintea ca cineva care are experienta in partea succesorala sa imi lase un mesaj in privat cu datele de contact.Am un prieten a carui mama a murit acum cativa ani, in urma careia sotul, tatal lui a facut succesiunea.Dupa nici 2 ani, insa, a murit si tatal.Sunt 2 frati, care au devenit administratori la micutza firma(un magazin alimentar) pe care o avea tatal lor, si au ramas cu 2 imobile - casa si apt.Ambii frati stau la casa, unul la etaj, celalalt la parter.Cel care are nevoie de ajutor de la o persoana cu experienta este cel care sta la etaj si caruia: a platit lunar fratelui lui 200-250 lei pt apa, insa acum apa nova le opreste furnizarea, celalalt sta la parter si are in subsol un putz, si nu il intereseaza ce se intampla la etaj; cel care nu mai are acces in magazinul pe care l-au mostenit, cel caruia i se limiteaza toate de catre celalalt frate.Putem sa il ajutam? Multumesc mult
Trebuie sa deschida succesiunea si dupa tata la un notariat unde a avut ultimul domiciliul tatal.
Cu ocazia deschiderii succesiunii sa solicite si iesirea din indiviziune.
Insa cum fratele de la parter ii face zile amare cel mai probabil nu va exista intelegere iar atunci cand nu exista intelegere ptr dezbaterea mostenirii pe cale amiabila la notar, atat succesiunea cat si iesirea din indiviziune se va face prin instanta de judecata.
Daca fratele nu ii acorda acces la utilitati atunci ori o poate rezolva ca "intre frati" ori in instanta.
Impartire imobil
elicrist
Buna ziua,De nenumarate ori am gasit rezolvarea unor probleme cu ajutorul sfaturilor dvs.Apelez si de aceasta data si va multumesc....prietenul meu a mostenit ... (vezi toată discuția)
Intabulare teren
sosobi
buna ziua.ma confrunt cu urmatoarea problema:
-eu impreuna cu fratele meu detinem un teren(suntem trecuti amandoi pe titlul de proprietate fiecare cu ... (vezi toată discuția)