avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Jurisprudenţă Sunt vinovati de abuz in serviciu judecatorii de la ...
Discuție deschisă în Jurisprudenţă

Sunt vinovati de abuz in serviciu judecatorii de la C.C.R.

Codul de procedura civila sta la baza judecarii cauzelor aflate pe rolul Curtii Constitutionale, ceea ce inseamna ca acest cod nu permite modificarea, explicarea sau corectarea hotararii prin erata !
Art 422 C.pr civ permite indreptarea erorii materiale prin procedura repunerii pe rol a dosarului .
In aceasta situatie, fapta functionarului ( modificarea unei sentinte ) de a face acte interzise de lege nu se numeste abuz in serviciu ? Dar cea de a adopta acte de procedura fara a fi participat toti membrii completului de judecata ?

"În speţă, însă, sunt aplicabile dispoziţiile legale ale art. 2 alin. 1 lit.c) din Legea nr.370/2004 privind alegerea preşedintelui şi ale art.17 din Legea nr .3/2000 privind referendumul". Acest paragraf a fost introdus după publicarea hotărârii în Monitorul Oficial al României, Partea I, omisiunea datorându-se unei erori materiale.
Ultima modificare: Vineri, 19 Iunie 2015
ClydeS, utilizator

Alte discuții în legătură

Legislatia privind alegera presedintelui. aplicarea gresita de catre membrii ccr Traian Tanasa Traian Tanasa Am facut, mai intii, o petitie catre Ministerul Justitiei, apoi un denunt catre Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. In ambele am aratat ... (vezi toată discuția)
Recurs c.a. ioanvasiliu ioanvasiliu Buna ziua. Am facut recurs la o hotarare judecatoreasca data de tribunal (litigiu de munca cu fostul meu angajator),la curtea de apel , iar raspunsul pe care ... (vezi toată discuția)
Taxa pt. indreptare erori materiale? cris_deo cris_deo Buna ziua. Am primit o decizie civila ca urmare a judecarii unei actiuni in instanta. In incheierea acestei decizii am obsrervat ca atat numele meu cat si ... (vezi toată discuția)