avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune cu masa succesorala incompleta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune cu masa succesorala incompleta

Povestea este asa: socrul meu a murit in 2003 (85 ani) iar soacra mea a murit in 2010 (87ani). Amandoi au avut 3 copii (2 baieti si 1 fata). Pana la moartea socrului, casa + 1000 m patrati de curte, au fost date sub forma de vanzare - cumparare (ca sa nu poata fi atacat actul) catre nepotul fetei dumnealor. Au mai ramas 10 ha de pamant arabil extravilan (5 ha au fost ale socrului si 5ha ale soacrei, revendicate conform legilor in vigoare). Succesiunea dupa moartea socrului nu s-a facut decat acum, in 2015, dupa 5 de la moartea soacrei. Fata, care a avut-o in grija pe mama sa, a tinut ascunse toate actele de proprietate. Acum cu noile legi de incadastrare a terenurilor agricole a chemat la succesiune pe ceilalati 2 frati. La succesiune masa succesorala a fost constituita doar din cele 5 ha de pamant ale socrului, motivand ca despre celelalte 5 ha ale soacrei, nu stie nimic. Mentionez ca atata vreme cat au trait, cei doi nu au pomenit vreodata ca nu s-ar fi revendicat si pamantul soacrei. Dimpotriva in diverse discutii soacra se lauda ca ea avea putin mai mult decat socrul. Intrebare: ce sa facem, unde sa ne ducem ca sa aflam daca cele 5 ha de pamant au fost in proprietatea socrilor si cum sa aflam ce s-a intamplat cu ele. Noi nu detinem nici un act doar ale identitatii noastre ca rude, respectiv cei doi frati fii legitimi ai socrilor mei.
Cel mai recent răspuns: serrafima , utilizator 22:48, 21 Iunie 2015
Multumesc pentru niciun raspuns! Scuzati deranjul, stimati specialisti!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire din partea mamei Noxa_Kitty Noxa_Kitty Buna ziua. Ma bucur ca am dat peste acest forum. Avem o problema mai delicata in familie si as dori, cu amabilitatea dumneavoastra, un raspuns. Socrii mei ... (vezi toată discuția)
Mostenitor sau nu? mihaeladascalu27 mihaeladascalu27 buna seara!as avea nevoie de niste lamuriri,,,daca este cineva amabil sa ma ajute:D.mai concret problema socrului meu este urmatoarea:sunt3fratii in viata si o ... (vezi toată discuția)
Succesiune pãmânt ela70 ela70 Socrul meu a murit, iar soacra mea trebuie sa faca succesiunea pentru pamant. Socrul meu avea un frate care a decedat si mai are o sora. Va rog frumos sa-mi ... (vezi toată discuția)