avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1059 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Departamentul recuperare directa datorii ( DRDD )
Discuție deschisă în Executare silită

Departamentul recuperare directa datorii ( DRDD )

Buna ziua .
Am urmatoarea problema , in 2011 am incheiat un contract cu firma Vodafone pentru un telefon si un abonement pe o perioada de 2 ani . Am platit pana in Martie 2012 , dupa care am renuntat sa mai platesc pentru faptul ca din senin ma-m trezit cu un cost de 540 ron . ( mentionez ca in abonament aveam 500 min nationale si 5000 min in Vodafone 1gb internet ) si eu foloseam telefonul sa ascult muzica si eventual vorbeam ( 40 min pe luna ) dupa nenumarate telefoane de la Vodafone si scrisori , ca mai am de achitat suma de 200 ron la ei , m-au sunat si mi-au spus ca contractul meu cu Vodafone s-a reziliat si sun trecut in lista de rau platnici .
Din 2012 pana astazi am mai primit scrisori de la diferite firme de recuperare , dar astazi m-am trezit cu un plic la usa si carte de vizita de la firma DRDD , in care suma care eu aveam sa o platesc s-a triplat .
Va rog sa imi puneti daca este legal ce fac aceste firme . Din cate am citit eu nu au nici un drep sa imi puna mie penalizari sa ajung la aceasta suna.
Am mai citit ca prescriptia unei datorii trece dupa 3 ani si ca creditorul nu mai poate sa actioneze debitorul in judecata pentru plata unei datorii, adica nu mai poate obtine concursul fortei coercitive a statului roman pentru constrangerea debitorului.
Eu din Martie 2012 nu am fost dat in judecata nu am fost chemat in istanta .
Vrau sa imi spuneti daca aceste informatii sunt corecte . Si daca cei de la Drdd imi pot face ceva .
Mentionez ca suma de 200 de ron as achita-o astazi ( dar decat sa le dau un leu in plus cum imi cer ei mai bine platesc un avocat sa merg peste ei !!!! )

Astept un raspuns

Multumesc

Alte discuții în legătură

Penalitati abuzive de catre mars collection Nicu29 Nicu29 Buna ziua, Am fost client Vodafone o perioada buna de timp pana in 2012 cand nu am mai vrut sa platesc serviciile lor de proasta calitate la acea vreme. S-a ... (vezi toată discuția)
Recuperare creanțe vodafone monojack monojack Bună ziua. La jumatea anului trecut am oprit un abonament la Vodafone și am uitat să plătesc ultima factură. In Ianuarie anul acesta am fost contactat de ... (vezi toată discuția)
Recuperare debit-societate recuperari creante zolysoftsolutions zolysoftsolutions Buna tuturor, Am facut prostia ca nu m-am uitat din timp la mesajele din acest forum la situatii similare cu a mea. M-au furat cei de la o firma de ... (vezi toată discuția)