avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1064 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Recuperare debit-societate recuperari creante
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Recuperare debit-societate recuperari creante

Buna tuturor,

Am facut prostia ca nu m-am uitat din timp la mesajele din acest forum la situatii similare cu a mea.
M-au furat cei de la o firma de telefonie in 1999 si nu le-am platit ultima factura, cca. 200 RON. Acum un an s-au trezit cei de la [EDITAT]sa ma sune zilnic si sa trimita scrisori referitor la faptul ca am de achitat 900RON, cu tot cu penalitati.
Dupa multe insistente si convorbiri telefonice mi-au promis ca pot plati 3 rate egale cate 200 RON, si astfel mi se stinge debitul.
Am platit 200 RON prin posta si atat..restul nu sunt dispus sa le platesc.
Mentionez ca am facut aceasta plata pentru ca cei de la [EDITAT]sunau la tatal meu bolnav, si trimiteau scrisori la adresa lui..si nu vroiam ca parintii mei sa fie expus in continuare la aceasta hartuire.
Ce pot pati in caz ca nu achit toata suma? Nu am semnat nici un act si nu am trimis de pe faxul meu nimic celor de la [EDITAT].

Multumesc anticipat,
Zoli B.

Ultima modificare: Duminică, 11 Septembrie 2011
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 21:40, 30 Aprilie 2011
Mare greseala ca ati platit. Debitul din 1999 era prescris si nu ati facut decat sa le dati posibilitatea demararii procedurii de executare silita,caci fara recunoasterea platii, nu aveau nici o sansa in instanta.
Adevarul este ca nu am recunoscut debitul ci pur si simplu am considerat mai ieftin sa platesc macar debitul fara penalitati, doar sa-mi lase familia in pace..

Acesta nu e o explicatie la orice judecatorie?

Deci daca mi se stinge o creanta prin prescriere de ex catre BRD, si dupa 10 ani fac o plata oarecare la BRD, se considera ca plata a fost facuta in contul unei datorii prescrise acum cativa ani?
Ultima modificare: Vineri, 29 Aprilie 2011
zolysoftsolutions, utilizator
Nu , nu este o explicatie pentru judecator si luati de bun ceea ce a spus d-na av. Valentina
Multumesc dna Cristea si dna Valentina. Am inteles.
Va mai deranjez cu o intrebare nu foarte simpla.. care ar fi cel mai destept lucru ce pot face acum in situatia data?

Cu stima,
Zoli B.
Creanta nu "se stinge prin prescriere"! Prin prescriere se limiteaza dreptul creditorului de a obtine prin mijlocirea statului executarea obligatiei de catre debitor, ca sanctiune a atitudinii sale de a lasa nelucrat dreptul sau. Dupa 10 ani plata facuta de dvs va fi considerata ca facuta de bunavoie. Conf art.16 din D 167/58, Prescriptia se intrerupe:
a) prin recunoasterea dreptului a carui actiune se prescrie, facuta de cel
in folosul caruia curge prescriptia.
iar conform art.17: Intreruperea sterge prescriptia inceputa inainte de a se fi ivit imprejurarea care a intrerupt-o.
Dupa intrerupere incepe sa curga o noua prescriptie.
Vedeti dvs pe unde va incadrati....

Alte discuții în legătură

Prescriere datorie mircea1482 mircea1482 Buna ziua, va rog sa ma ajutati si pe mine cu niste sfaturi profesioniste legate de problema mea. Am avut in 2001 un abonament la Orange pe care stiu ca l-am ... (vezi toată discuția)
Creditor-societate recuperari creante stefan2008ro stefan2008ro Buna ziua In 2004 am facut un abonament la [editat] dar nu am vrut sa imi iau nici un telefon, doar abonamentul. Nr care l-am facut abonament a fost cartela ... (vezi toată discuția)
Datorie prescrisa? Valentina_D Valentina_D buna seara, Va rog sa ma ajutati cu o lamurire. Sotul meu are o datorie catre o firma de telefonie mobile de acum 10 ani. Ne tot vin acasa notificari de o ... (vezi toată discuția)