Am facut prostia ca nu m-am uitat din timp la mesajele din acest forum la situatii similare cu a mea.
M-au furat cei de la o firma de telefonie in 1999 si nu le-am platit ultima factura, cca. 200 RON. Acum un an s-au trezit cei de la [EDITAT]sa ma sune zilnic si sa trimita scrisori referitor la faptul ca am de achitat 900RON, cu tot cu penalitati.
Dupa multe insistente si convorbiri telefonice mi-au promis ca pot plati 3 rate egale cate 200 RON, si astfel mi se stinge debitul.
Am platit 200 RON prin posta si atat..restul nu sunt dispus sa le platesc.
Mentionez ca am facut aceasta plata pentru ca cei de la [EDITAT]sunau la tatal meu bolnav, si trimiteau scrisori la adresa lui..si nu vroiam ca parintii mei sa fie expus in continuare la aceasta hartuire.
Ce pot pati in caz ca nu achit toata suma? Nu am semnat nici un act si nu am trimis de pe faxul meu nimic celor de la [EDITAT].
Buna avvalentina. Legea 469/2002 a fost abrogata de hotii si speculatorii astia de la pedele prin legea 246/2009.. probabil la cererea expresa a firmelor de recuperatori si la cererea expresa a bancilor ca sa poata sa vinda casele oamenilor pentru valoarea a 2 gaini.
Am cerut de la [EDITAT] o instintare unde sa fie mentionata datoria, penalitatile pe care mi-o cer si cu mentiunea ca "achitand aceste datorii in termen de x zile veti fi sters din baza noastra de date si creanta va fi considerata stinsa". Normal acest document stampilat in original si semnat in original, nu xeroxuri ce-mi trimiteau pana acum.
Am primit de la ei un document (intelegere de plata - 3 rate) care e semnat si stampilat, dar e o copie xerox, se vede clar. Acesta e un document care eu o pot lua de buna..sau e doar o pacaleala?
Legea nu e retroactiva. Inteleg sa calculeze penalizari pana in 30 iunie 2009 nu mai mult de 200 ron si sa aplice penalizari la debit, doar dupa aceasta data, pt.perioada 30 iunie 2009-30 aprilie 2011, care nu pot ajunge la 500 ron.....
Prescriere datorie
mircea1482
Buna ziua,
va rog sa ma ajutati si pe mine cu niste sfaturi profesioniste legate de problema mea. Am avut in 2001 un abonament la Orange pe care stiu ca l-am ... (vezi toată discuția)