Am facut prostia ca nu m-am uitat din timp la mesajele din acest forum la situatii similare cu a mea.
M-au furat cei de la o firma de telefonie in 1999 si nu le-am platit ultima factura, cca. 200 RON. Acum un an s-au trezit cei de la [EDITAT]sa ma sune zilnic si sa trimita scrisori referitor la faptul ca am de achitat 900RON, cu tot cu penalitati.
Dupa multe insistente si convorbiri telefonice mi-au promis ca pot plati 3 rate egale cate 200 RON, si astfel mi se stinge debitul.
Am platit 200 RON prin posta si atat..restul nu sunt dispus sa le platesc.
Mentionez ca am facut aceasta plata pentru ca cei de la [EDITAT]sunau la tatal meu bolnav, si trimiteau scrisori la adresa lui..si nu vroiam ca parintii mei sa fie expus in continuare la aceasta hartuire.
Ce pot pati in caz ca nu achit toata suma? Nu am semnat nici un act si nu am trimis de pe faxul meu nimic celor de la [EDITAT].
prin faptul ca ati platit o parte din suma datorata asta inseamna ca ati acceptat ca aveti de platit. concluzia va trebui sa platiti si restul sumei de bani.
Am inteles ca la final tot acolo se va ajunge ca va trebui sa platesc datoria. E ok. Dar ce se poate intampla daca nu platesc acum?
O sa ma dea foarte probabil in judecata pentru 700 RON.. cam unde se poat ridica cheltuielile de judecata pentru asa ceva? ..sau e un lucru mai destept sa nu astept pana ma dau in judecata si sa achit cat de repede se poate?
opinia mea este sa achitati cat mai repede datoria. cheltuielile de judecata depind de onorariului avocatului pe care il vor angaja plus alte cheltuieli ocazionate de proces.
Multumesc mult pentru sfaturi. Mai am o intrebare:
Baietii astia de la [EDITAT[mi-au calculat si solicitat in nenumarate randuri 900 RON. Eu de aici am platit 200. In cazul in care achit cele 700 luni dimineata, ma pot trezi cu alte pretentii din partea lui [EDITAT]?
bineinteles, sunt in stare de orice
incercati sa aveti de la ei o hartie cu cat datorati , chiar inainte de a plati. (eventual si un inscris ca nu mai datorati vreun leu in data X)
daca incearca sa va excrocheze apoi, va adresati protectiei consumatorului si apoi daca e cazul, instantei
Prescriere datorie
mircea1482
Buna ziua,
va rog sa ma ajutati si pe mine cu niste sfaturi profesioniste legate de problema mea. Am avut in 2001 un abonament la Orange pe care stiu ca l-am ... (vezi toată discuția)