avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Executare apartament cu datorii la intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Executare apartament cu datorii la intretinere

Buna ziua
Va rog sa ma lamuriti intr-o problema.
Aprtamentul meu a fost cumparat cu credit bancar, intrucat nu am mai reusit sa platesc ratele in ultimii doi ani, acesta tocmai a fost executat silit, eu deja am si eliberat apartamentul, acuma exista o restanta la intretinere si nu stiu cine o va plati, trebuie sa o platesc tot eu sau intra in sarcina noului proprietar? Trebuie sa faca cei de la asociatie o adresa catre executor? Tot asa era restant si impozitul la primarie, il plateste noul proprietar sau nu?
Va multumesc tare mult pentru ajutor si pentru timpul acordat.
Cel mai recent răspuns: Elena311 , utilizator 22:06, 20 Iunie 2015
In conditiile in care restanta este aferenta perioadei cat ati locuit in imobil si ati fost proprietara acestuia,se impune sa achitati dvs debitul acumulat
Impozitul aferent bun imobil este restant pentru perioada cat dvs detineati calitatea de proprietar
Adjudecatarul bunului imobil urmeaza sa achite impozit,cote intretinere ,de la data intrarii in posesia bunului imobil
Daca apartamentul a fost vandut la o suma suficienta de mare, executorul distribuie aceasta suma tuturor creditorilor: banca, primarie, fisc, asociatie... Dar pentru aceasta asociatia trebuia sa se implice, sa se fi adresat executorului inainte de adjudecare.
Altfel fostul proprietar poate fi urmarit atat de asociatie cat si de primarie sau alti creditori, pentru a fiu obligat sa-si achite datoriile.
Multumesc pentru raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apartament executat - datorii asociatie dtztz dtztz Buna seara. Am actul adjudecatar de azi. Executorul are un termen de 15zile pana sa inceapa sa faca plati pt partile aflate la masa credala. O banca a initiat ... (vezi toată discuția)
Apartament executat silit - cine suporta cheltuielile de intretinere? gabi_69 gabi_69 Buna ziua! Locuiesc intr-un apartament de 3 camere intr-un bloc cu 10 apartamente pe scara (3 si 4 camere). Apartamentul de pe acelasi palier cu mine (etaj 2) ... (vezi toată discuția)
Apartament scos la licitatie fara consultarea asociatiei de propietari cgugoasa cgugoasa Sunt presedintele unei asoc. de propietari: Propietarul unui apartament a disparut din locuinta de 2 ani, vecinii spun ca ar fi plecat cu familia in Italia; ... (vezi toată discuția)