avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Certificat de nastere gresit
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Certificat de nastere gresit

Buna ziua,
La 47 de ani si am descoperit ca data nasterii din certificatul meu este gresita.Drept urmare toate diplomele mele sunt gresite si evident am ajuns sa am o gramada de probleme .Am pierdut locul de munca pentru ca nu aveau cum sa ma mai plateasca fiind considerta o alta persoana ( mi s-a schimbat inclusiv CNP-ul.) De angajat in alta parte nu puteam pentru ca datele de pe diplome nu mai corespundeau cu cele noi.Problemele nu s-au terminat deoarece si pe cartea de munca este data veche si eu am certificat de nastere si buletin cu noua data de nastere, ceea ce ma ingrijoreaza, pentru ca ma gandesc ca nici contributia nu imi va fi recunoscuta.Deoarece nimeni nu-si asuma greseala facuta la nasterea mea, banuiesc ca trebuie sa ma judec cu cineva ca sa fiu recunoscuta ca fiind aceeasi persoana.Intrebarea mea este cu cine?
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: dor_42 , utilizator 09:31, 1 Decembrie 2015
Un raspuns clasic al unei autoritati locale. Nu ne intereseaza, nu e greseala noastra!

Dimpotriva, este greseala unui unui functionar al primariei iar in astfel de cazuri se da in judecata autoritatea si nu angajatul.

Ati primit vreun raspuns scris la solicitarea dvoastra sau doar unul verbal?

Daca nu ati primit in scris atunci faceti o cerere pentru eliberarea adeverintei pe care o inregistrati la serv. de evidenta populatiei.

In cazul in care raspunsul nu este favorabil trebuie sa actionati in instanta pe calea contenciosului administrativ.

Legea 554/2004 a contenciosului administrativ
Art. 1.
(1) Orice persoană care se consideră vătămată într-un drept al său ori într-un interes legitim, de către o autoritate publică, printr-un act administrativ sau prin nesoluţionarea în termenul legal a unei cereri, se poate adresa instanţei de contencios administrativ competente, pentru anularea actului, recunoaşterea dreptului pretins sau a interesului legitim şi repararea pagubei ce i-a fost cauzată. Interesul legitim poate fi atât privat, cât şi public.

Serviciul de evidenta populatiei se afla in subordinea consiliului local al localitatii in care domiciliati.

In acest moment domiciliul meu este in strainatate.In Romania am locuit in Constanta iar greseala a fost facuta in Citcau.Banuiesc ca desi NU AM DOMICILIUL in Citcau eu acolo trebuie sa fac cererea nu?Multumesc!
Cererea pentru eliberarea adeverintei trebuie sa o faceti la autoritatea care a eliberat ultima carte de identitate.;
Asta inseamna Constanta.Multumesc.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Multumesc pentru ajutorul pe care mi-i l-ati dat.Am rezolvat problema si acum sunt in posesia unei adeverinte care atesta acest lucru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare cnp otonel otonel Salutare la toata lumea Am si eu o problema ,nu stiu cum de s-a nimerit sa mi se intample mie ca am inteles ca sunt catva in tara la fel ca mine Problema ... (vezi toată discuția)
Rectificare certificat nastere biamat biamat Buna ziua, ma intereseaza urmatorul subiect:mama mea sa nascut pe 03.02.1955,s-a eliberat certificat de nastere cu data 03.02;a pierdut certificatul,iar la ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, situație hilara: tatăl meu s-a născut în 1950 ... Benyr Benyr Bună ziua, situație hilara: tatăl meu s-a născut în 1950 și s-a eliberat, cum era și cazul, un certificat de naștere cu data de 30 iulie. Înainte de ... (vezi toată discuția)