avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de vanzare- cumparare cu clauza de uzufruct ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de vanzare- cumparare cu clauza de uzufruct viager

buna ziua as dori si eu un raspuns daca se poate va rog frumos:am urmatoarea problema bunicul meu in anul 1998 ia dat cum se zice tatalui meu acte pe casa si curtea unde locuim acum in timpul cand ambii mei bunici traiau dar cu dreptul de uzfruct viager bunica mea a decedat de 7 ani iar acum bunicul meu vrea sa ii darame actele lu tata si sa ne dea afara pe toti,mentionez ca niciodata nu am atentat la viata bunicului si in tocmai am respectat obligatii stipulate in contract adica procurarea de alimente medicamente etc etc.Intrebarea mea este legal el poate acest lucru adica sa-i darame actele lu tata si sa ne dea afara pe toti?Va multumesc pt raspunsuri si va rog frumos sa ma ajutati daca se poate
Cel mai recent răspuns: cosmin_nasu , utilizator 12:09, 21 Iunie 2015
Bunicul poate promova in instanta o astfel de actiune, insa va trebui sa probeze ca tatal dvs nu si-a indeplinit obligatiile asumate prin contract, doar in aceasta situatia cand probeaza are sanse de reusita.

La randul sau, tatal dvs va trebui sa arate cum si in ce modalitate si-a respectat obligatiile.
el nu are nici martori si nu are nici cum sa probeze acest lucru pt ca practic nu s-a intamplat asa ceva insa noi avem martori care au vazut foarte clar acest lucru ca tata impreuna cu noi ne-am respectat obligatiile

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Civil cosmin_nasu cosmin_nasu buna ziua am si eu urmatoarea problema:Parintii tatalui meu i-au dat acte pe casa contract de vanzare cumparare cu conditia ca tata sa-i intretina cat ei ... (vezi toată discuția)
Violare de domiciliu? danielecbr danielecbr Buna seara, sunt un baiat nascut si crescut in Italia, si pentru asta ma scus ca nu stiu sa scriu romaneste. Bunicul meu si bunica mea aveau o casa. Cand in ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa 43 de ani cristinaleonte cristinaleonte buna ziua!nici nu stiu cum sa incep.tata trebuie sa faca succesiunea dupa tatal lui care e mort de 43 de ani,si nici nu are acte pe pamanturi si casa .pe cand ... (vezi toată discuția)