avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 676 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Asociatiile de proprietari trebuie sa respecte ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Asociatiile de proprietari trebuie sa respecte regulile de protectie a consumatorului?

Buna ziua.

As vrea sa stiu in primul rand daca asociatiilor de proprietari li se aplica prevederile ordonantei 21/1992 si ordinul ANPC 92/2007.
Mentionez ca la noi s-a constituit o asociatie de proprietari care nu a comunicat nici un statut, nici o hotarare a adunarii generale, nici termeni de contract cu furnizorii de utilitati, nimic referitor la penalitati.
In cazul meu, refuza sa le scada pe fiicele mele de la plata cheltuielilor pe perioada studiilor si pretind penalitati al carui procent nu a fost comunicat in nici un fel.
Pot sa fac ceva in privinta asta?
Ii pot reclama la Protectia consumatorului?
Cel mai recent răspuns: Florin Lucian Manolescu , Consultant managementul calitatii 08:08, 6 Iulie 2009
scarlet a scris:

Buna ziua.

As vrea sa stiu in primul rand daca asociatiilor de proprietari li se aplica prevederile ordonantei 21/1992 si ordinul ANPC 92/2007.
Mentionez ca la noi s-a constituit o asociatie de proprietari care nu a comunicat nici un statut, nici o hotarare a adunarii generale, nici termeni de contract cu furnizorii de utilitati, nimic referitor la penalitati.
In cazul meu, refuza sa le scada pe fiicele mele de la plata cheltuielilor pe perioada studiilor si pretind penalitati al carui procent nu a fost comunicat in nici un fel.
Pot sa fac ceva in privinta asta?
Ii pot reclama la Protectia consumatorului?
Înfiinţarea asociaţiilor de proprietari se face în temeiul Legii 230 din 2007.pentru modelul de statul şi acordul de asociere sunt elaborate normele în HG 400 din 2003.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatiile de proprietari trebuie sa respecte regulile de protectie a consumatorului? scarlet scarlet Buna ziua. As vrea sa stiu in primul rand daca asociatiilor de proprietari li se aplica prevederile ordonantei 21/1992 si ordinul ANPC 92/2007. Mentionez ... (vezi toată discuția)
Penalitati intretinere scarlet scarlet Penalitatile al coror procent nu a fost comunicat catre mebrii asociatiei sunt legale? Adica daca nu s-a comunicat hotararea in care se specifica procentul ... (vezi toată discuția)
Restanta la intretinere omideo20 omideo20 Buna seara.Mama mea are o datorie la intretinere de 5500 lei.Eu vreu sa platesc suma restanta la intretinere dar administratorul imi scrie chitanta si pentru ... (vezi toată discuția)