avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept preemtiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept preemtiune

Va supun atentiei urmatoarea speta:
Am achizitionat in anul 2009 in indiviziune , in parti egale cu alte doua cabinete medicale spatiul cu destinatie cabinet medical, de la Consiliul local detinator legal al acestui spatiu.
In luna mai 2015 unul din cabinete care detinea 1/3 din spatiu in indiviziune a intentionat sa vanda cota indiviza unui cabinet medical extern, nou infiintat.
Noi celelalte doua cabinete medicale ne-am exercitat dreptul de preemtiune la Colegiul medicilor de care apartinem, respectiv am dorit sa cumparam noi cota parte in discutie.
Cabinetul medical vanzator a refuzat pe moment sa mai vanda. Apoi a mers la un notar si a facut act de vanzare cumparare intre Cabinetul medical proprietar pe de o parte si sotia (titulara cabinetului) si sotul acesteia pe de alta parte.
Intrebare: din punct de vedere al dreptului nostru la preemtiune este legala tranzactia facuta de dansii? Daca nu e conform legii ce ar trebui sa facem noi mai departe ca sa putem achizitiona spatiul respectiv?
Cel mai recent răspuns: starcopit , utilizator 11:36, 22 Iunie 2015
Deoarece as dori un raspuns formulez altfel intrebarea mea:
un bun imobil asupra caruia s-a exercitat drept de preemtiune conform legii mai poate fi obiectul unui contract de vanzare cumparare ... (atentie) ... intre un PFA Popescu si persoana fizica Popescu ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare cabinet de medic de familie Aristocrat Cat Aristocrat Cat Buna ziua, Am o problema pe care sper sa puteti sa ma ajutati. Mama mea este medic de familie in Valea Jiului si in curand va iesi la pensie. Ea detine ... (vezi toată discuția)
Cota parte indiviza boxa florentina_voicu florentina_voicu Buna ziua, va rog un sfat pentru calculul intretinerii, daca un proprietar are boxa cumpărată cu contract de vânzare cumpărare, într-un complex ... (vezi toată discuția)
Teren in indiviziune jonel jonel La un moment dat cineva vinde o constructie situata pe un teren din Bucuresti, formata din............... Cota indiviza de teren de 63 metri patrati din ... (vezi toată discuția)