Va supun atentiei urmatoarea speta:
Am achizitionat in anul 2009 in indiviziune , in parti egale cu alte doua cabinete medicale spatiul cu destinatie cabinet medical, de la Consiliul local detinator legal al acestui spatiu.
In luna mai 2015 unul din cabinete care detinea 1/3 din spatiu in indiviziune a intentionat sa vanda cota indiviza unui cabinet medical extern, nou infiintat.
Noi celelalte doua cabinete medicale ne-am exercitat dreptul de preemtiune la Colegiul medicilor de care apartinem, respectiv am dorit sa cumparam noi cota parte in discutie.
Cabinetul medical vanzator a refuzat pe moment sa mai vanda. Apoi a mers la un notar si a facut act de vanzare cumparare intre Cabinetul medical proprietar pe de o parte si sotia (titulara cabinetului) si sotul acesteia pe de alta parte.
Intrebare: din punct de vedere al dreptului nostru la preemtiune este legala tranzactia facuta de dansii? Daca nu e conform legii ce ar trebui sa facem noi mai departe ca sa putem achizitiona spatiul respectiv?
Deoarece as dori un raspuns formulez altfel intrebarea mea:
un bun imobil asupra caruia s-a exercitat drept de preemtiune conform legii mai poate fi obiectul unui contract de vanzare cumparare ... (atentie) ... intre un PFA Popescu si persoana fizica Popescu ?
Teren in indiviziune
jonel
La un moment dat cineva vinde o constructie situata pe un teren din Bucuresti, formata din............... Cota indiviza de teren de 63 metri patrati din ... (vezi toată discuția)