avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie comuna, drepturi si obligatii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie comuna, drepturi si obligatii

Buna ziua,
in utma unui divort am obtinut custodia comuna aspura copilului cu domiciliul la mama iar eu achit pensie. Nu este stabilit un program de vizitare asa incat eu, tatal , imi vad copilul zilnic . Il iau de la gradinita, la mine maninca apoi eu il plimb si seara il duc la mama. la fel si weekendurile le petrece de multe ori la mine.Nu mi s-a ingradit dr de a il vedea avand in vedere ca si mamei in convine acest program,,faptul ca ea scapa de unele indatoriri zilnice ..dar am o problema .
copilul meu nu doarme intotdeauna la domiciliul mamei.. este plasat fara sa mi se spuna la rudele ei motivul fiind ca ea este ocupata .
Intrebarile ar fi :
1. este obligata sa ma informzez de acest lucru aunci cind copilul nu se afla la domiciliul stabilit de instanta si mai ales cind nu este cu ea.. ?
2,trebuie sa mi spuna cind pleaca cu el din localitate ?

Eu am fost cu el in concediu si i-am dat toate detaliile statiune... hotel.Am obligatia asta sau e suficient ,avand custodie comuna, sa o instiintez doar perioada cit e plecat copilul cu mine si atat ? Ea nu ma instiinteaza niciodata cind e plecat copilul..unde..
3, cit priveste programul zilnic, atunci cind eu nu l iau de la gradinita trebuie sa stiu ce se intampla cu copilul,il poate lua oricine de acolo ..care este procedura?

va multumesc
Cel mai recent răspuns: nico_19 , utilizator 10:57, 22 Iunie 2015
Da, mama trebuie sa va aduca la cunostinta aceste detalii. Incercati sa discutati amiabil cu exsotia dvs. eventual puteti prin interediul unui mediator sau chiar avocat sa stabiliti niste reguli. Daca nu, tinand cont de faptul ca din ceea ce descrieti dvs. rezulta ca stati mai mult cu copilul decat mama solicitati prin instanta ca domiciliul copilului sa fie stabilit la dvs.
Ultima modificare: Duminică, 21 Iunie 2015
Justitiarul711, utilizator
Buna seara. Este bine sa va puneti de acord asupra unor detalii organizatorice: de exemplu, cand unul din parinti nu poate respecta programul, prima solutie sa fie celalalt parinte, doar daca nici acesta nu poate, a doua solutie sa fie terte persoane. Este bine ca programul dvs de relatii personale cu copilul este liber, adica neingradit in interiorul unui program dinainte stabilit, dar se pare ca ati omis unele detalii, iar acest lucru poate fi sursa unor conflicte. O solutie ar fi gasirea unui echilibru: daca dvs ii dati toate detaliile cand plecati in concediu cu copilul, aceeasi regula ar trebui indeplinita si de mama, etc. Puteti pune la punct toate aceste lucruri stand de vorba la o cafea sau daca acest lucru nu este posibil, la mediere.
.AR FI POSIBIL UN ACORD SCRIS CU PRIVIRE LA CRESTEREA - CUSTODIA COMUNA A COPILULUI - UNDE SUNT STABILITE REGULI CLARE DAR CARE SA FIE INCHEIAT DOAR INTRE NOI PARINTII FARA AJUTORUL, INTERMEDIEREA UNUI CABINET DE MEDIERE, AVOCATURA ? daca as incheia un astfel de document cu mama copilului iar ea nu ar respecta ceea ce am convenit mi-ar folosi intr-un eventual process acest accord chiar daca el nu a implicat o mediere sau un avocet in redactarea lui?
Multumesc foarte mult pentru raspuns ! M-ati ajutat !
M-ati putea ajuta cu redactarea unui astfel de document ? Eu sunt din Ploiesti si e mai greu sa ne intilnim probabil dar putem comunica pe internet pentru transmiterea informatiilor si desigur va achit mai intai taxa pentru consultanta solicitata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort bazat pe comun acord ioana_bal ioana_bal Buna ziua Sunt casatorita de 8 ani am un copil de 5 ani si de mai bine de 2 ani de zile nu ma mai inteleg deloc cu sotul din mai multe motive.Azi dupa cate am ... (vezi toată discuția)
Divort cu minor, mama plecata in strainatate ciorba ciorba Sunt divortat, am hotarare pentru program de vizita, custodie comuna, am dat in judecata mama pentru ca a plecat in strainatate si a lasat minorul la mine fara ... (vezi toată discuția)
Custodia copilului happymam happymam am dreptul sa obtin domiciliul copilului meu de 5 luni la mine, copil rezultat in urma unei relatii de concubinaj daca eu si tatal lui ne despartim.Nu vreau sa ... (vezi toată discuția)