avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1060 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Certificat inmatriculare retinut pentru xenon montat ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Certificat inmatriculare retinut pentru xenon montat la reprezentanta

Buna ziua.Ieri ma deplasam catre Bucuresti iar in apropiere de Doraly am fost oprit de un ofiter de politie, unde fara sa se prezinte mi-a cerut actele.Langa acesta era un echipaj ARR care mi-a solicitat sa ridic capota masinii. Fara sa banuiesc ceva, m-am conformat, iar dupa ce am ridicat capota acestia au facut poze la faruri si mi-au intocmit o constatare prin care mi se aduce la cunostinta ca nu am farurile omologate pt. instalatia xenon si ca mi se va ridica talonul.Eu i-am informat pe acestia ca nu stiam acest lucru si le-am spus ca instalatia a fost montat in service autorizat Renault in perioada de garantie a masinii. Nici nu au vrut sa discute pe acest lucru drept pt. care mi-au retinut talonul masinii si am primit amenda.Intrebarea mea este:
pot ataca procesul verbal in instanta si ce sanse am?
Mentionez ca am vrut sa schimb becurile imediat(pe loc) dupa ce mi-au adus la cunostinta ca nu sunt in regula, dar "ofiterul" nu a fost de acord sa nu-mi ridice talonul
Reprezentanta Renault cea care mi-a montat instalatia xenon nu trebuia sa ma avertizeze ca nu am voie cu asa ceva si de ce mi-au montat ei instalatia in perioada de garantie a masinii daca aceasta nu este legala ?
Va multumec anticipat pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 23:29, 21 Iunie 2015
Daca instalatia este conforma cu reglementarile in vigoare, puteti contesta PV si amenda; daca instalatia nu este conforma circulatiei pe drumurile publice va puteti indrepta in regres impotriva serviceului si le puteti solicita daune reparatorii.
La montarea instalatiei de xenon vi s-a eliberat de catre operatorul economic document pentru conformitate?
Daca s-a montat instalatie de lumini alta de cat cea a producatorului marcii masinii,legal era sa detineti document justificativ in baza caruia trebuia sa solicitati catre RAR omologarea instalatiei si inregistrarea in evidentele proprii a modificarii aduse la auto
Conditionat de existenta documentului,puteti sa formulati actiune fie catre agentul constatator daca obtineti certificat de omologare si proces verbal instalare sistem lumini,fie impotriva operatorului economic=service auto

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

E interzis sa ai xenoane la masina ? Pilu Pilu Buna ziua. Azi mi-am facut ITP-ul la autoturism si mi-a spus de acolo ca nu am voie sa am montate xenoane. N-am mai auzit pana acuma. Ar putea sa-mi zica ... (vezi toată discuția)
Politia rutiera Tommy_Ar Tommy_Ar Buna, ma oprit Politia Rutiera Romana in trafic, Agentul s-a prezentat, fara a specifica motivul pentru care am fost oprit, mi-a solicitat sai prezint toate ... (vezi toată discuția)
Control rar in trafic puiugeorge puiugeorge Buna seara..astazi in traffic m-a oprit un echipaj de politie insotit de un echipaj de control traffic RAR , si mi-au suspendat talonul din cauza ca am ... (vezi toată discuția)