Buna ziua.Ieri ma deplasam catre Bucuresti iar in apropiere de Doraly am fost oprit de un ofiter de politie, unde fara sa se prezinte mi-a cerut actele.Langa acesta era un echipaj ARR care mi-a solicitat sa ridic capota masinii. Fara sa banuiesc ceva, m-am conformat, iar dupa ce am ridicat capota acestia au facut poze la faruri si mi-au intocmit o constatare prin care mi se aduce la cunostinta ca nu am farurile omologate pt. instalatia xenon si ca mi se va ridica talonul.Eu i-am informat pe acestia ca nu stiam acest lucru si le-am spus ca instalatia a fost montat in service autorizat Renault in perioada de garantie a masinii. Nici nu au vrut sa discute pe acest lucru drept pt. care mi-au retinut talonul masinii si am primit amenda.Intrebarea mea este: pot ataca procesul verbal in instanta si ce sanse am?
Mentionez ca am vrut sa schimb becurile imediat(pe loc) dupa ce mi-au adus la cunostinta ca nu sunt in regula, dar "ofiterul" nu a fost de acord sa nu-mi ridice talonul Reprezentanta Renault cea care mi-a montat instalatia xenon nu trebuia sa ma avertizeze ca nu am voie cu asa ceva si de ce mi-au montat ei instalatia in perioada de garantie a masinii daca aceasta nu este legala ?
Va multumec anticipat pentru raspunsuri.
Daca instalatia este conforma cu reglementarile in vigoare, puteti contesta PV si amenda; daca instalatia nu este conforma circulatiei pe drumurile publice va puteti indrepta in regres impotriva serviceului si le puteti solicita daune reparatorii.
La montarea instalatiei de xenon vi s-a eliberat de catre operatorul economic document pentru conformitate?
Daca s-a montat instalatie de lumini alta de cat cea a producatorului marcii masinii,legal era sa detineti document justificativ in baza caruia trebuia sa solicitati catre RAR omologarea instalatiei si inregistrarea in evidentele proprii a modificarii aduse la auto
Conditionat de existenta documentului,puteti sa formulati actiune fie catre agentul constatator daca obtineti certificat de omologare si proces verbal instalare sistem lumini,fie impotriva operatorului economic=service auto
Politia rutiera
Tommy_Ar
Buna, ma oprit Politia Rutiera Romana in trafic, Agentul s-a prezentat, fara a specifica motivul pentru care am fost oprit, mi-a solicitat sai prezint toate ... (vezi toată discuția)