avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1058 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Confiscare tigari
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Confiscare tigari

Buna seara,

Va rog frumos sa mi spuneti , daca se poate, o parere referitoare la o problema aparuta.
Am un magazin cu produse elementare , in provincie. Intr-o seara , au venit 4 politisti care au dat buzna in magazin fara mandat , fara a se legitima . Mi-au verificat facturile , erau in regula, exceptand faptul ca aveam 7 pachete de tigari netimbrate si 13 pachete de tigari Kent fara factura. Mi le-au confiscat pe toate, neinformandu - ma ce urmeaza. Dupa 3 saptamani au revenit zicandu-mi sa ma prezint la post sa-mi ia amprentele pt ca a inceput urmarirea penala. Ce pot sa fac? Trebuie sa ma conformez sa-mi ia amprentele sau pot sa refuz deoarece nu am primit nicio notificare, nu am dat nicio declaratie? Se poate face dosar penal?La ce trebuie sa ma astept? va rog frumos daca se poate sa ma ajutati , deoarece nu stiu ce sa fac.
Cel mai recent răspuns: OanaValentina , utilizator 10:43, 23 Iunie 2015
OanaValentina a scris:

... exceptand faptul ca aveam 7 pachete de tigari netimbrate si 13 pachete de tigari Kent fara factura.

Este un motiv suficient pentru a se incepe urmarirea in rem.
In ziua de azi, tigari fara timbru, si in magazin? Hmmm ...mai rar asa ceva!

OanaValentina a scris:

Ce pot sa fac? Trebuie sa ma conformez sa-mi ia amprentele sau pot sa refuz deoarece nu am primit nicio notificare, nu am dat nicio declaratie? Se poate face dosar penal?La ce trebuie sa ma astept? va rog frumos daca se poate sa ma ajutati , deoarece nu stiu ce sa fac.

Da, trebuie sa va prezentati in fata organului de cercetare penala, nu va puteti opune, caci in prima faza vi se aplica amenda pentru neprezentare, apoi veti fi adusa cum mandat. Nu merita sa va opuneti si sa nu colaborati.
Mai departe vedeti care sunt acuzatiile, iar apoi actionati in consecinta (noi nu putem sti de aici de pe forum care este situatia acolo, ce contine dosarul, ce probe au si in ce baza s-au sesizat).
Tigarile fara timbru era pt consum personal nu erau pt comercializare. Eu am fost plecata si fata mea nestiind a dus toate tigarile pe care le aveam in magazin.
Nu au niciun fel de proba, nici macar declaratie eu nu am dat.
Ei au zis ca pur si simplu treceau prin zona si au drept de control , deci nu au venit la mine in control in baza vreunei reclamatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prins cu marijuana querry1234 querry1234 Salut. Am fost prins in urma unui control pe strada de catre civili cu o tigara in foita care continea 0.2 grame de marijuana. Am fost cooperativ. Am fost la ... (vezi toată discuția)
Incalcare drepturi? corsicanoo corsicanoo salut. am si eu cateva intrebari. am fost citat zilele astea ca martor la politie in legatura cu niste spargeri de autoturisme din parcarea din fata blocului. ... (vezi toată discuția)
Vanzator ambulant de tigarete! crasty22 crasty22 ipoteza:eu sunt vanzator ambulant de tigarete netimbrate!sunt suprins de politie cand vand pe piata neagra tigaretele netimbrate la colt de strada(sau in ... (vezi toată discuția)