avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1134 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Instiintare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Instiintare

Buna ziua!

Am primit urmatoarea instiintare:

"... in conformitate cu art. 260 din Legea 135/2010 privind Codul de procedura penala, va instiintam ca la data de 19.06.2015, ora ..., am procedat la afisarea prezentei, nefiind indeplinite conditiile de inmanare a plicului cu acte de procedura aferente dosarului..., aflat pe rolul instantei Curtea de Apel Bucuresti.

Va comunicam ca sunteti in drept sa va prezentati dupa patru zile de la afisarea prezentei, dar nu mai mult de 0 zile (zero zile, scris de doua ori. greseala?)."

In anul 2008, s-au luat unii la bataie langa magazinul unde eram angajat eu. Ca orice persoana de bun-simt, nu am stat sa vad cum se bat aia, ci am plecat. Lucru pe care l-am declarat si la politie.

De atunci, nu m-a mai cautat nimeni, pana anul trecut, cand am primit un proces verbal, in care scrie ca daca incearca sa ma contacteze anumite persoane, sa anunt politia. Nu le cunosc pe acele persoane, dar banuiesc faptul ca au legatura cu cele care s-au batut.

Vineri, am gasit respectiva instiintare in cutia postala.

Nu inteleg de ce primesc lucruri care nu au legatura cu mine, care nu ma privesc. Eu am fost doar la locul si momentul nepotrivit.

Este vorba de procedura? Si daca da, trebuie neaparat sa merg sa ridic acel plic?

Dupa patru zile, inseamna ca incepand de joi (25.06.2015) sau pot si mai devreme?

"Dar nu mai tarziu de zero zile". Este o greseala de tipar?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Alex20151 , utilizator 09:03, 22 Iunie 2015
Acte de procedura inseamna ca poate sunteti citat in calitate de martor. Mergeti si vedeti despre ce este vorba. Sa nu va treziti si cu o amenda ca nu va prezentati la proces.
Buna ziua si va multumesc pentru raspuns!

Ma gandesc la faptul ca nu ar trebui sa fiu citat ca martor, fiindca nu am vazut mare lucru, exact cum am declarat in 2008. De aceea nici nu am mai fost chemat de atunci. Uitasem de acea intamplare.

Cum sa fiu martor, daca nu am vazut nimic?

Cred ca oamenii aia au si fost judecati.

Am cautat acum pe Internet, de curiozitate, si dosarul acesta, ma refer la cel trecut in instiintare, este mult mai recent si despre oameni care cer tot felul de lucruri, cum ar fi inlocuirea masurii arestului la domiciliu.

In fine, voi merge sa ridic acel plic, asa cum m-ati sfatuit.

Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, azi 03.03.2022 am primit o înștiințare, in care ... Dayana Mariela Dayana Mariela Buna ziua, azi 03.03.2022 am primit o înștiințare, in care se specifica: \"In conformitate cu art.260 din Legea 135/2010 privind Codul de Procedura ... (vezi toată discuția)
Înștiințare articolul 260 legea 135/2010 Alexandru1696 Alexandru1696 Bună ziua, Astăzi am găsit în ușă o înștiințare pe numele tatălui meu, decedat în luna iunie. \"In conformitate cu art. 260 din Legea 135/2010 ... (vezi toată discuția)
Buna seara! acum cateva zile am gasit in cutia postala o instintare. ... marius15g marius15g Buna seara! Acum cateva zile am gasit in cutia postala o instintare. Observând ca la data de 29.12.2020 trebuia sa ma prezint sa înmân nu stiu ce plic cu ... (vezi toată discuția)