avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Buna ziua!

Avem situatia urmatoare:familie tanara cu un copil decedata, fiecare dintre parinti avand cate un frate si parinti.Care sunt cotele succesorale? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cristina Paisa , Avocat 08:04, 22 Iunie 2015
Vor mosteni parintii decedatilor in cote egale, fiecare pentru propriul sau copil. In final va reveni cate un sfert din intreaga masa succesorala fiecaruia din cei patru parinti.
Fratii nu mostenesc in acest caz, sunt indepartati de la mostenire de parinti.
La fel si pentru succesiunea copilului cel mic decedat, se va imparti in patru parti egale pentru fiecare dintre bunici.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! este vorba despre o mostenire: se doreste succesiunea ... stefimit stefimit Buna ziua! Este vorba despre o mostenire: Se doreste succesiunea dupa parintii decedati.Am fost 4 frati 1.Tatal decedat in urma cu 10 ani . Nu s-a efectuat ... (vezi toată discuția)
Mostenirea radu1982 radu1982 am o mica problema ...tatal meu a murit in martie 2009 iar bunicul (tatal tatalui meu)in luna august al aceluias an.bunica inca este in viata insa acum sunt ... (vezi toată discuția)
Cota parte mostenire casutza casutza Buna ziua, Va rog mult o lamurire pentru urmatoarea situatie: In prezent bunici decedati cu 2 copii in viata si unul era decedat la moartea ultimului ... (vezi toată discuția)