avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1142 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executarea silita - actiuni
Discuție deschisă în Executare silită

executarea silita - actiuni

n baza unei sentinte societatea A declanseaza executarea silita impotriva societatii B.
in cursul executarii silite este aplicat sechestru asupra actiunilor detinute de societatea B la societatea C, aflata in alt judet.
intrebari:
1. in cazul actiunilor, procedura de executare silita nu trebuia sa inceapa cu instituirea popririi (iar nu a sechestrului)?
2. din punct de vedere teritorial, competenta apartine executorului din circumscriptia unde se afla sediul societatii B (societate executata) sau celui din circumscriptia societatii C (societatea "detinuta") ?
multumesc,
Cel mai recent răspuns: ContSters79526 , utilizator 17:55, 5 Iulie 2009
Executarea silita fara instanta este necunstutionala,la fel si poprirea. Intai se face somatie, dupa care se investeste hotararea cu formula executorie.In baza hotararii se face executarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Competenta teritoariala executor ContSters95070 ContSters95070 in baza unei sentinte societatea A declanseaza executarea silita impotriva societatii B. in cursul executarii silite este aplicat sechestru asupra actiunilor ... (vezi toată discuția)
Contestatie la executare silita mobiliara florincb florincb Buna ziua. Tocmai am primit o adresa prin care mi se aduce la cunostinta ca mi s-au declarat sechestrate autoturismele deoarece somatia mobiliara a expirat. ... (vezi toată discuția)
Sechestru autoturism serby30 serby30 Buna seara, Ma intereseaza care este procedura de punere sechestru pe un autoturism? Cine hotaraste locul unde se pune sechestrul, daca creditorul este ... (vezi toată discuția)