avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 255 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Indemnizatia de somaj din strainatate se pierde in ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Indemnizatia de somaj din strainatate se pierde in cazul angajarii cu contract in Romania?

Buna ziua!

In cazul in care o persoana beneficiara a unei indemnizatii de somaj din Spania, doreste sa se angajeze cu contract de munca in Romania, va pierde in totalitate indemnizatia de somaj sau beneficiaza ca si in tara de procentul de 30% din indemnizatia de somaj pe durata ramasa de la semnarea contractului de munca?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:06, 22 Iunie 2015
In cazul parasirii teritoriului spaniol, pentru a primi in continuare ajutorul de somaj la care are dreptul in Spania, lucratorul trebuie sa anunte Serviciul Statal de Ocupare spaniol (SPEE/INEM) inaintea plecarii si apoi, in termen de 7 zile, sa contacteze agentia de ocupare din tara in care se deplaseaza (in Romania, Agentia Nationala de Ocupare a Fortei de Munca – ANOFM: www.anofm.ro). Conform regulilor europene, in tara de destinatie va beneficia de prestatiile de somaj oferite de statul spaniol timp de maxim 3 luni, pe durata carora sa isi caute activ un loc de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la somaj dupa ce termini somajul din spania mihaeladeliu mihaeladeliu Am dreptul la inca 6 luni de ajutor de somaj dupa ce termin somajul in Spania 2014 :( (vezi toată discuția)
As dori sa stiu daca dreptul de somaj se poate transfera in alta tara mihaelacocos mihaelacocos Buna ziua. As avea si eu urmatoarea intrebare: De la 1 august intru in somaj in urma inchiderii societatii. as dori sa stiu ce posibilitati exista sa ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia in continuarede somaj in romania in cazul in care am plecat in spania danmarian50 danmarian50 Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu o rezolvare la problema mea, in romania sunt la a treia luna cand iau somaj dar am gasit in Spania sa am grija de o batrana ... (vezi toată discuția)