avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulent de insertie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulent de insertie

Buna ziua ,

va rog sa-mi spuneti daca stimulentul de insertie se plateste incepand cu data intoarcerii beneficiarului la serviciu sau incepand cu ziua depunerii dosarului si a cererii pentru stimulent ?. Exemplu : daca am revenit la serviciu in data de 20 aprilie dar dosarul pentru stimulent a fost depus pe data de 07 mai , cu ce data primesc suma de 500 ron ?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: eu1983 , utilizator 09:24, 23 Iunie 2015
Din Normele de aplicare a OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art. 24.
Dreptul reprezentând stimulentul de inserţie se cuvine dupã cum urmeazã:

a) începând cu ziua urmãtoare celei în care persoana îndreptãţitã îşi reia activitatea profesionalã şi realizeazã venituri supuse impozitului pe venit, potrivit prevederilor Codului fiscal, dacã cererea este depusã în termen de 60 de zile lucrãtoare de la acea datã;
...

d) de la data depunerii cererii, pentru toate celelalte situaţii, inclusiv pentru cazul în care cererea a fost depusã peste termenele prevãzute la lit. a), b) şi c);
...
Multumesc mult! Sunteti de foarte mare ajutor!
Toate cele bune !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent insertie croberta croberta daca parintele se intoarce la serviciu, din concediu crestere copil, cu minimum 60 de zile, dar cererea de acordare a stimulentului o depune mai tarziu, care ... (vezi toată discuția)
Stimulent insertie maria_rates maria_rates Buna! Daca beneficiarul indemnizatiei s-a intors la munca inainte de a implini copilul 1 an (23.06.2013 ) si nu a depus actele pt stimulent de insertie - ar ... (vezi toată discuția)
Stimulent insertie Cioncaandreea7 Cioncaandreea7 Am depus dosarul pentru stimulentul de insertie dupa ce am reluat activitatea din cresterea copilului in momentul in care copilul avea 1 an. Cei de la Ajpis ... (vezi toată discuția)