avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1115 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silită
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silită

Cum poate fi vindută 1/2 dintr/o garsonieră(partea debitorului) fără a afecta celălalt coproprietar?
Cel mai recent răspuns: andreea-milo , utilizator 17:38, 22 Iunie 2015
Singura posibilitate ar fi vânzarea cotei parti si cumparatorul sa ia locul debitorului si astfel sa se continue starea de indiviziune.
De obicei, se vinde imobilul si se impart banii, ceea ce afecteaza evident celalalt coproprietar.
Din cate stiu nu se poate fara partaj judiciar.Creditorul poate sa ceara partajul judiciar ,fara partaj nu are cum sa inainteze in procedura in vederea vanzarii la licitatie a bunului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cota parte 5/8 executare silita. cum se poate vinde de catre adjudecatar? Florin-Marius Florin-Marius Buna ziua! Am si eu urmatoarea speta: S-a scos la licitatie (executare silita) cota parte de 5/8 dintr-un imobil. O persoana castiga la licitatie aceasta ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament cu doi proprietari fara acordul unuia din ei trasorv trasorv Buna ziua , impreuna cu altcineva [ fara niciun grad de rudenie ] detin un apartament , in procente diferite si vreau sa imi recuperez cota parte din el prin ... (vezi toată discuția)
Vanzare cumparare rddox rddox Exista un text de lege care interzice vanzarea unei cote parte dintr-un imobil aflat in proprietatea a 3 persoane ( frati) , inainte de a initia un proces de ... (vezi toată discuția)