avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie pentru cresterea celui de-al doilea copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie pentru cresterea celui de-al doilea copil

Buna ziua!
Sora mea a nascut in luna martie al doilea copil, iar in luna februarie, primul copil a implinit varsta de 2 ani. Fiind aceasta diferenta de 1 luna, prin lege, sora mea nu mai poate beneficia de indemnizatie pentru al doilea copil. Ce ar putea face in aceasta situatie pentru a putea beneficia de indemnizatie si pentru cel mic? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:17, 23 Iunie 2015
1. Sora dvs. poate beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil pentru al doilea copil (CCC2) daca dupa ce a terminat CCC1 a reluat activitatea si a avut venituri din salariu.

2. Daca este asa atunci va proceda asa cum a procedat si cand a intrat in CCC1, va intra mai intai in concediu de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal) si apoi in CCC2.

3. Perioada cat a fost in CCC1 este eligibila (cu venitul respectiv) pentru a beneficia de CCC2.

4. - A intarziat cam mult din martie, cand a nascut, si pana acum cu depunerea actelor pentru CCC2.
- Va beneficia de CCC2 si indemnizatie cu data depunerii actelor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lamurire situatie copil 2 pfapfa pfapfa Buna ziua. Copilul meu are putin peste un an si ma gandesc la urmatoarea situatie: Daca nasc al doilea copil pana acesta face 2ani mai tb sa fac alt dosar ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil vicand vicand Buna ziua. As avea o nelamurire: in timpul primului concediu crestere copil l-am nascut pe cel de-al doilea si n-am stiut ca pot beneficia de concediul pre si ... (vezi toată discuția)
Intocmire dosar indemnizatie ccc2 narcisa_narcisa narcisa_narcisa Buna ziua. Rog sa imi spuna cineva ce trebuie sa contina dosarul pentru indeminizatia de ingrijire copil?? Fata, eleva, a luat maternitate timp de 2 ani. ... (vezi toată discuția)