avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1311 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Contract furnizor servicii medicale
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Contract furnizor servicii medicale

Buna seara,

Societatile comerciale care au 2 angajati cu CIM sunt obligate sa aiba un contract semnat cu un furnizor de medicina muncii care sa intocmeasca fisele de angajare?

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 11:51, 23 Iunie 2015
Medicul specialist de medicina muncii nu intocmeste fisele de angajare. Acesta efectueaza examinarea medicala a lucratorilor inainte de angajare si periodic, in baza cererii primite de la angajator si fisei cu factorii de risc profesional identificati la viitorul loc de munca/ post de lucru.
In urma examinarii medicale, medicul specialsit de medicina muncii intocmeste fisa de aptitudine a lucratorului examinat, pe care mentioneaza, dupa caz, apt/ inapt/ act conditionat pentru locul de munca ....
In baza acestui aviz, angajatorul intocmeste sau nu formele de angajare (CIM).
Niciun medic nu va emite fisa de aptitudine daca nu este platit pentru activitatea depusa. De regula, se intocmeste un contract de prestari servicii intre medic si angajator, indiferent de numarul de lucratori.
Studiati cu atentie HG nr.355/ 2007 cu modificarile si completarile ulterioare, privind supravegherea starii de sanatate a lucratorilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajat cu afecțiune psihică. cum se procedează legal în asemenea cazuri? CristianaGh CristianaGh Buna ziua, am rugamintea de a ma ajuta in urmatoarea situatie, nevand informatii in acest domeniu sau o baza legala. Intrebarile sunt urmatoarele: 1) Din ... (vezi toată discuția)
Fisa de identificare a factorilor de risc cristinaIonita81 cristinaIonita81 Buna Ziua Este obligatorie fisa de identificare a factorilor de risc doar pentru cei carora le facem angajarea acum sau si pentru angajati mai vechi daca nu ... (vezi toată discuția)
Fisa medicina muncii/aptitudine markomarius1 markomarius1 Buna ziua, Am dori sa intreb si sper sa si primesc un raspuns la niste nelamuri legate de contractul individual de munca: -exista posibilitatea intocmirii ... (vezi toată discuția)