avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 661 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Masuri economice in vigoare pt sustinerea natalitatii
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Masuri economice in vigoare pt sustinerea natalitatii

Buna! O sa nasc in curand si as vrea sa stiu ce masuri economice sunt in vigoare pentru sustinerea si incurajarea natalitatii. Auzisem ca in urma cu cativa ani, tinerii parinti primeau din partea statului o ”prima” la nasterea primului copil. Se mai practica asa ceva?
Cel mai recent răspuns: ORoxanaI , utilizator 10:10, 25 Iunie 2015
1. - Din partea statului nu se mai acorda asa ceva din 2010.
- Daca in contractul colectiv de munca (CCM) aplicabil unitatii in care lucrati aveti prevazut asa ceva atunci veti beneficia si dvs.

2. Dar prin lege (daca indepliniti conditiile) va sunt acordate alte drepturi:
- concediu de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal);
- concediu crestere copil (CCC) si indemnziatia aferenta, pana la varsta de 1 an sau 2 ani a copilului (depinde pentru ce varianta de CCC optati).
O alta masura este dublarea alocatiilor de stat pentru copii cu varsta cuprinsa intre 2 ani si 18 ani.
Va multumesc pt lamuriri si pt informatii!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil baderca2 baderca2 Va rog daca puteti sa ma lamuriti in legatura cu unele aspecte aferente [b]Indemnizatiei de crestere copil[/b], deoarece in septembrie trebuie sa nasc: 1) ... (vezi toată discuția)
Depunere dosar indemnizatie pt crestere copil irysmiki irysmiki Buna seara, va rog sa imi spuneti daca azi se implinesc cele 126 de zile pt concediul pre-post natal, iar in ziua 127 ar trebui sa depun dosarul de ... (vezi toată discuția)
Cerere aprobare concediu crestere copil si decizie suspendare contract de munca pentru ccc Iulia000 Iulia000 Buna Ziua, Am urmatoarele intrebari pentru care va rog amiabil sa imi oferiti consultanta: 1. Daca data probabila a nasterii este 21 sept 2013 cand trebuie ... (vezi toată discuția)