avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie anticipata partiala
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie anticipata partiala

Buna ziua,sunt nascuta pe 16 iunie 1959,cand pot sa depun dosarul pentru pensie anticipata partiala?Am 35 de ani de cotizatie,29 in Romania si 6 in Italia.Va multumesc!
Corect la 61 de ani si 5 luni(16/11/2020).
contractul de munca in Romania a incetat conform art 55 lit b ,are vreo influenta la calcularea anilor de pensie sau a pensiei?Va multumesc!
Nu.
Buna ziua,am depus cererea pt pensie anticipata partiala ,am depus-o in Italia adresata Casei de Pensii din Cta,a fost respinsa pe motiv ca nu am implinit varsta de 61 de ani si 5 luni,mentionez ca mi au calculat anii lucrati 28 de ani 7 luni si 15 zile in Romania si 7 ani 8 luni si 4 zile in Italia,nu stiu ce sa cred,nu a fost corect formulata,eu am fost la un patronat unde mi au facut cererea on line,am atasat si cerea tip unde am specificat pensie anticipata partiala ,formularul romanesc.Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensii perianumarieta perianumarieta buna ziua,eu am lucrat in Romania 28 ani ,dupa care am plecat in Italia unde am lucrat 6 ani,acum am ramas fara servici si vreau sa stiu daca pot sa platesc in ... (vezi toată discuția)
Pensie comunitara AndronacheIonica AndronacheIonica Buna ziua.Sunt femeie,nascuta la 20/05/1955.Din cartea mea de munca rezulta urmatoarele:28/02/1973-01/08/1994 am lucrat ca tesatoare din care 15ani 7luni ... (vezi toată discuția)
Pensie Burlacudan Burlacudan Buna ziua.Sunt nascuta pe 04,06,1958,Am pe cartea de munca lucrat de pe data de 07.07.1975 pina pe 16.09.1998.Am lucrat ca maestru in constructi acesti ani ... (vezi toată discuția)