buna ziua.
am o intrebare.
sunt divorțat și prin hotărârea de divorț, fiul meu minor are stabilit domiciliul la mine.
eu intenționez să plec din țară.
având în vedere că suntem țară membră UE, dăcă îmi stabilesc domiciliu în altă țară membră UE, pot sa scot copilul din românia fără acordul mamei?
menționez că în hotărârea de divorț este consemnată custodia comună dar mama copilului nu mai are niciun interes față de acesta din momentul divorțului.
multumesc
Când s-a pronunţat divorţul?
Eu vă sfătuiesc să cereţi în instanţă suplinirea semnăturii mamei, dar înainte de asta, trebuie să adunaţi dovezi.Scrieţi-i o notificare, prin agent procedural sau printr-o scrisoare recomandată cu conţinut declarat şi confirmare de primire, prin care o invitaţi la notar, să semneze procura acord pentru scoaterea copilului din ţară. Scrieţi-i şi email, şi pe facebook, salvaţi răspunsurile. Poate să-i scrie şi copilul, să o roage să semneze, ca să poată pleca cu dvs. Numai după ce primiţi refuzul în scris al doamnei, aveţi dovada relei sale voinţe.
În scrisoarea adresată doamnei specificaţi care sunt avantajele plecării copilului cu dvs., care e interesul său superior.