avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... domiciliu minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

domiciliu minor

buna ziua.
am o intrebare.
sunt divorțat și prin hotărârea de divorț, fiul meu minor are stabilit domiciliul la mine.
eu intenționez să plec din țară.
având în vedere că suntem țară membră UE, dăcă îmi stabilesc domiciliu în altă țară membră UE, pot sa scot copilul din românia fără acordul mamei?
menționez că în hotărârea de divorț este consemnată custodia comună dar mama copilului nu mai are niciun interes față de acesta din momentul divorțului.
multumesc
Cel mai recent răspuns: adi68pop , utilizator 22:07, 25 Iunie 2015
Când s-a pronunţat divorţul?
Eu vă sfătuiesc să cereţi în instanţă suplinirea semnăturii mamei, dar înainte de asta, trebuie să adunaţi dovezi.Scrieţi-i o notificare, prin agent procedural sau printr-o scrisoare recomandată cu conţinut declarat şi confirmare de primire, prin care o invitaţi la notar, să semneze procura acord pentru scoaterea copilului din ţară. Scrieţi-i şi email, şi pe facebook, salvaţi răspunsurile. Poate să-i scrie şi copilul, să o roage să semneze, ca să poată pleca cu dvs. Numai după ce primiţi refuzul în scris al doamnei, aveţi dovada relei sale voinţe.
În scrisoarea adresată doamnei specificaţi care sunt avantajele plecării copilului cu dvs., care e interesul său superior.
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Domiciliu minor dupa divort adi68pop adi68pop buna ziua sunt divortat de 3 ani prin hotararea de divort s-a stabilit custodie comuna si domiciliul minorului la domiciliul tatalui reclamant. cum as putea ... (vezi toată discuția)
Tatal refuza sa-si dea acordul lilicu lilicu - divortul a fost anul trecut in ianuarie , pe vechiul cod, si mama are custodia copilului , tatal are drept de vizita - mama sa recasatorit cu un cetatean ... (vezi toată discuția)
Proces de divort cu minor- acord pt pasaport; autoritate parinteasca exclusiva Flori79 Flori79 Buna dimineata.......Sunt in proces pt,divort si pt obtinerea custodiei exclusive a minorului.tin sa mentionez ca nu pot sa obtin semnatura prin care sotul meu ... (vezi toată discuția)