avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita imprumut PF cu garantie mobiliara
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita imprumut PF cu garantie mobiliara

Buna ziua,

Va rog frumos sa-mi spuneti ce procedura trebuie sa urmez ca sa pot stinge o executare silita pt un imprumut la notar pe pers. fizica garantat cu o masina. Am platit o parte din bani, jumatate, nu mai am posibilitate sa dau restul odata toti, nu vrea sa mai astepte si eu vreau sa-i dau masina. Eu am vrut sa-i dau masina de foarte multa vreme dar nu a vrut sa o ia el. Masina e buna, nefolosita si intretinuta si verificata. Am fost la notar de curand sa facem totusi actele dar cica notarul spune ca actele sunt la un executor, el vrea sa ma plimbe pe la executor acum...nu prea stiu eu ce vrea ca nu prea explica clar. Cica am executare silita pe contract si ca sa mergem sa anulam executarea....nu prea am inteles ca se cam ferea sa-mi explice cum trebuie....

Repet, eu vreau sa-i dau masina asta de foarte multa vreme, nu vrea el sa o ia ca nu-i trebuie bataie de cap. Eu altfel nu am cum sa-i dau restul de bani.

Va rog sa imi spuneti care e cea mai simpla procedura sa ii dau masina asta omului si sa scap odata de contractul asta de imprumut.

Multumesc frumos anticipat!
Cel mai recent răspuns: Dragos1109 , utilizator 11:48, 25 Iunie 2015
Buna ziua,

Revin cu intrebarea, trebuie sa merg la executor sau ii dau masina la un notar? Va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine (daca se poate) cu acest aspect pt ca nu inteleg de ce tb sa merg la executor daca eu, de buna voie si nesilit de nimeni, vreau sa-i dau masina de multa vreme. Nu inteleg de fapt ce vrea de la mine(bineinteles in afara de banii restanti). Pe executor l-am sunat dar nu poate fi contactat..iar pesoana in cauza ma tot cheama sa rezolvam problema dar eu nu stiu ce trebuie sa fac.

Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 23 Iunie 2015
Dragos1109, utilizator
Dragos1109 a scris:

... sa-mi spuneti ce procedura trebuie sa urmez ca sa pot stinge o executare silita ...

Executarea siita este inceputa sau doar in stadiul de "posibilitate"? S-au facut acte juridice in sensul de a fi executat silit, ati primit hartii de la executor, ati fost chemat la instanta, ce s-a intamplat?
Ultima modificare: Marți, 23 Iunie 2015
trandafir2, moderator
Am fost cu d-l respectiv la notar sa-i dau in sfarsit masina(a acceptat) si la notar s-a schimbat situatia (iar) chipurile notarul a trimis actele la executorul judecatoresc acum o bucata lunga de vreme si ca ar fi bine sa mergem la executorul respectiv sa anulam actiunea.....Eu am incercat sa vb cu executorul nu reusesc sa dau de el deloc. Mi se pare ciudata toata treaba asta. Eu ii dau de buna voie masina care face obiectul garantiei imobiliare, de multa vreme stie asta respectivul, el e cel care nu se hotaraste daca vrea sau nu. Pt ce sa ma execute? Si apoi..daca de buna voie merg la notar sa-i dau masina...de ce sa merg la executor? Asa spune respectivul ca am executare silita acceptata de judecator si ca ar fi trimis actele doar ca eu nu stiu numic....Mi se pare foarte ciudata toata treaba asta de aceea intreb cum pot sa-i dau masina asta in varianta cea mai rapida fara sa ma plimb pe la toti....
Nu va intereseaza varianta cea mai rapida, ci varianta cea mai legala. Problema este ca din ce povestiti nici nu reiese clar in ce situatie juridica va aflati, ce acte ati incheiat, ipoteca mobiliara sau ce, cat este cuantumul sumei platite/neplatite, care cunt clauzele din contract, cat acopera ipoteca, si altele, insa este adevarat ca ar trebui sa luati legatura cu executorul respectiv, daca tot ce spune creditorul este adevarat. Ar fi trebuit sa va comunice si dvs. inceperea executarii silite, o somatie, ceva, etc.
Ma intereseaza varianta cea mai rapida, in capul meu e normal sa o vreau pe cea legala.
Mai pe clar, am imprumutat de la cineva 12500 lei, am platit jumatate si nu pot sa-i mai achit restul pt ca omul vrea tot odata si eu nu am cum sa-i dau. Vreau sa-i dau masina . M-am chinuit si pana acum sa i-o dau dar nu vroia sa se lege la cap, s-o vanda sa-si recupereze banii. Am vrut sa o vand eu sa-i dau banii toti odata, dar nu vroia sa-mi dea actele la masina (tinute la el din momentul imprumutului). Contractul e facut la notar si se cheama "contract de imprumut cu garantie mobiliara", e standard nu are clauze speciale. Am fost cu el la acelasi notar sa-i dau masina si sa-mi dea o hartie ca nu mai are alte pretentii la mine, numai ca am ajuns acolo si a aparut alta poveste, chipurile notarul a bagat actele la executor (??!!notarul) si ca ar fi bine sa ma duc la executor sa anulez executarea silita. Mie mi se pare povestea asta o aberatie, pt ca m-a sunat si mi-a spus ulterior ca executorul vrea sa-mi povesteasca ceva; cred ca altceva e la mijloc si vreau sa stiu: pot preda masina asta la notar conform contractului de imprumut, adica am garantat cu masina sa-i dau masina?!!

Repet, de ce sa ma execute daca eu vreau sa-i dau bunul cu care am garantat de la bun inceput (am vrut ca sa nu mai incurc omul si mai tare)??

Ma poate sfatui si pe mine cineva, ati mai auzit de asa ceva?

Alte discuții în legătură

Inselaciune vanzare-cumparare teren alipiticot alipiticot Nici nu prea stiu de unde si cum sa incep. In mai ne am hotarat sa cuparam o bucatica de pamant poate vreodata vom reusi sa facem o casa.De fapt acesta a venit ... (vezi toată discuția)
Imprumut 10.000 euro - garantii ali18ro ali18ro buna ziua, vreau sa ajut un prieten cu un imprumut de 10.000 euro pentru 1 an de zile, fara dobanda, cu contract notarial, fara garantii. sotia lui nu vrea sa ... (vezi toată discuția)
Semnatura contract cu titlu executoriu ,nefiind in deplinatatea facultatilor mintale maatrix maatrix Buna ziua am mai scris in acest forum si dupa cum bine se stie sunt si eu in procedura de executare silita problema este ca acum m-iam dat seama de ceva deci ... (vezi toată discuția)