avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dezmembrare teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dezmembrare teren

Bună seara. Aş dori un sfat de la cineva care a trecut printr-o situaţie asemănătoare.
Tatăl meu care a decedat, a avut împreună cu alţi trei fraţi căte 6 ari pe un teren arabil.Noi am făcut succesiunea pe acest teren, însă nu s-a făcut dezmembrarea.Nici unul din fraţi nu mai trăiesc, aşa că am rămas verişorii.Acum dorim să facem dezmembrare dar unul din verişori împreună cu mama lui (mătuşă) au început cu ameninţările.Doresc să subliniez că eu împreună cu surorile mele suntem singurele care avem făcută succesiunea, ceilalţi nu au nici un act de succesiune după fraţii lui tata.
Cum putem evita neplăceri în timpul dezmembrării terenului? Există o lege care să ne apere de o eventuală ameninţare directă (adică de la vorbe la fapte)? Ne e teamă să fim atacaţi de ei şi, binenţeles că se vor lega şi de cel care va efectia măsurătoarea. Ne poate ajuta un avocat şi cum?
Cel mai recent răspuns: maria_cseh , utilizator 16:09, 8 Iulie 2009
Stimata, d-na/ d-ra, in primul rand, cred ca va poate ajuta politia, deoarece lucrurile pe care le descrieti au depasit bariera relatiilor civilizate.
Cat despre succesiune...
1. Cei trei frati au certificat de mostenitor? (din cele descrise, parca asta inteleg)
2. Cu ce va ameninta verisorul si matusa?
3. Legea este de partea dvs. in masura in care sunteti mostenitor de drept al tatalui dvs, iar el a dobandit in mod legitim dreptul de proprietate pe cele 6 arii.
1. Copiii celor trei fraţi ai lui tata, nu au nici un certificat de moştenitor.
2. Ne ameninţă că vin cu toporul sau coasa şi-i omoară pe cei care se bagă pe pământ. Tata mai are un frate care trăieşte .Fiindcă este mutat în alt judeţ, i-a lăsat pe ei să folosească pământul situat în altă parte. Când s-a hotărât să-l vândă, a avut o surpriză: ei şi-au făcut casă pe pământul lui. Acum, nu vor nici să-i cumpere pământul dar nici să-l cumpere altul.Tot aşa l-a ameninţat de fiecare dată cu toporul şi coasa.Ultima oară i-a spart capul unchiului meu încât a trebuit să-i fie cusută rana.De aceea ne este teamă să nu trecem şi noi prin aşa ceva.De la vorbe nu sunt departe de fapte.
Trebuie deschis un proces de partaj. Daca verii dvs. continua violentele, nu fac decat sa-si agraveze situatia. Cel mai bine sa le si faceti p plangere la politie. In demersul pt partajarea terenului, nu ar fi rau sa-l aveti de partea dvs si pe unchiul din alt judet. Daca aveti certificat de mostenitor, care, banuiesc, este emis cu luarea in considerare a certificatului tatalui dvs, D-zeu sa-l odihneasca, va este suficient pentru a avea sorti de izbanda. Daca sunteti dispusa sa continuati, cel mai util ar fi sa angajati un avocat care sa elaboreze cazul.
Vă mulţumesc pt.fiecare răspuns.Întradevăr, singura soluţie este un avocat.În privinţa documentelor, ceea ce avem sunt căteva contracte de c/v (originale făcute de notar) de-acum 60 de ani..ªtiu doar că tata se pregătea să-şi întabuleze pământul.Acum, nu ştim care dintre aceste acte coincide cu acest teren deoarece este scris şi în maghiară.Cert este că numai noi avem aceste hârtii şi probabil, este un atuu pt. noi.Bănuiesc că dacă s-ar fi aflat aceste hârtii pe mâna verilor.... Niciodată nu am intrat în vorbă cu tata despre acest pământ cum niciodată nu ne-am gândit că ar muri atât de subit.
De-asemenea acest teren a fost împărţit verbal, adică nu există o hârtie în care să fie scris negru pe alb numele fiecăruia pe terenul x sau y. Fiecare are înscris în registrul agricol terenul de care aparţin. Deocamdată, ne bazăm pe aceste contracte rămase de la tata şi pe cuvântul unchiului care mai trăieşte.
Va fi nevoie de traducerea in limba romana a acelor acte, dar poate nu a tuturor actelor. Mai bine angajati-va un avocat inainte sa traduceti actele, poate ca unele dintre ele nu va vor fi necesare si atunci scutiti niste bani.
Succes pe mai departe.

Alte discuții în legătură

Bună seara, vreau să-mi fac acte pe casă, însă terenul aparține ... Buța Nelu Buța Nelu Bună seara, vreau să-mi fac acte pe casă, însă terenul aparține unui titlu de proprietate comun (5 persoane, printre care și tatăl meu care a decedat). ... (vezi toată discuția)
Cota parte mostenire mandrut mandrut Tatal meu si fratele sau au mostenit dupa bunicul o casa si 2 ha de teren. Succesiunea s-a facut in 1998. Casa nu era intabulata. Desi cei doi frati se ... (vezi toată discuția)
Drept de mostenire olteanu dumitru olteanu dumitru Am avut o matuse cu domiciliul in Ploiesti (sora tatalui meu) si care care a decedat in 2005 lasindu-ne(suntem 3 bfrati) prin testament 1/2 din casa detinuta ... (vezi toată discuția)