avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dezmembrare teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dezmembrare teren

Bună seara. Aş dori un sfat de la cineva care a trecut printr-o situaţie asemănătoare.
Tatăl meu care a decedat, a avut împreună cu alţi trei fraţi căte 6 ari pe un teren arabil.Noi am făcut succesiunea pe acest teren, însă nu s-a făcut dezmembrarea.Nici unul din fraţi nu mai trăiesc, aşa că am rămas verişorii.Acum dorim să facem dezmembrare dar unul din verişori împreună cu mama lui (mătuşă) au început cu ameninţările.Doresc să subliniez că eu împreună cu surorile mele suntem singurele care avem făcută succesiunea, ceilalţi nu au nici un act de succesiune după fraţii lui tata.
Cum putem evita neplăceri în timpul dezmembrării terenului? Există o lege care să ne apere de o eventuală ameninţare directă (adică de la vorbe la fapte)? Ne e teamă să fim atacaţi de ei şi, binenţeles că se vor lega şi de cel care va efectia măsurătoarea. Ne poate ajuta un avocat şi cum?
Cel mai recent răspuns: maria_cseh , utilizator 16:09, 8 Iulie 2009
aveti nevoie de un avocat din orasul dvs, pt a introduce actiune in instanta privind partajul judiciar.
Apreciez răspunsurile d-voastră şi am să încerc să fac exact cum m-aţi sfătuit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara, vreau să-mi fac acte pe casă, însă terenul aparține ... Buța Nelu Buța Nelu Bună seara, vreau să-mi fac acte pe casă, însă terenul aparține unui titlu de proprietate comun (5 persoane, printre care și tatăl meu care a decedat). ... (vezi toată discuția)
Cota parte mostenire mandrut mandrut Tatal meu si fratele sau au mostenit dupa bunicul o casa si 2 ha de teren. Succesiunea s-a facut in 1998. Casa nu era intabulata. Desi cei doi frati se ... (vezi toată discuția)
Drept de mostenire olteanu dumitru olteanu dumitru Am avut o matuse cu domiciliul in Ploiesti (sora tatalui meu) si care care a decedat in 2005 lasindu-ne(suntem 3 bfrati) prin testament 1/2 din casa detinuta ... (vezi toată discuția)