Buna ziua!De aproximativ 1 an si 9 luni lucrez la o societate cu CM,totul in regula,dar mi se reinnoieste contractul din 6 in 6 luni.Intrebarea mea este in caz de somaj vreodata voi putea pierde acea indemnizatie de somaj sau mi-ar afecta vechimea in campul muncii.Va multumsc! Astept raspuns....
1. Avand un contract individual de munca (CIM) pe perioada determinata acesta inceteaza de drept (art. 56(1), lit.i) din Codul muncii) la data expirarii termenului pentru care a fost incheiat (sau la data cand expira ultima prelungire).
2. In aceasta situatie veti putea beneficia de indemnizatie de somaj.
3. - Perioada cat ati lucrat cu CIM pe perioada determinata este vechime in munca si stagiu de cotizare la pensie, sanatate si somaj.
- Perioada de somaj indemnizat este stagiu de cotizare la pensie si sanatate, plata contributiilor fiind facuta de la buget prin Agentia de Somaj.
Nu aveti de ce sa va faceti griji , intrucat legea permite prelungirea duratei unui contract fara a exista un numar limitat de prelungiri inauntrul termenului de 36 de luni.
Indemnizatie somaj
kamelia22
In urma incetarii unui contract individual de munca pe perioada nedeterminata cu norma intreaga de 8 ore pe zi ( vechime la locul de munca de 6 ani), in baza ... (vezi toată discuția)
Somaj
iliuta20
buna ziua
am cateva nelamuriri.
Am inteles ca atunci cand iti depui demisia nu mai beneficiezi de ajutorul de somaj. Daca imi fac contract pe perioada ... (vezi toată discuția)