avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Apel dupa sapte luni
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Apel dupa sapte luni

MAI AM O ALTA CALE DE ATAC?

Am avut un apel pe litigii de munca dupa 7 luni de la sentinta definitiva a Tribunalului T... Motivatia apelului a fost ca nu la inregistrat Tribunalul T..... fara sa se verifice daca intradevar firma de telefonie avea inregistrat numarul respectiv, mai mult, am aratat in sedinta ca aceste reporturi de fax se pot face la calculator, am venit cu un exemplar identic cu data modificata.
IN INTAMPINARE SI CONCLUZII AM RIDICAT ACESTE EXCEPTII:
1. Exceptia tardivitatii promovarii apelului. Potrivit art.215 din Legea 62/2011 privind dialogul social, apelul trebuie promovat si motivat in termenul de 10 zile de la comunicarea hotararii. In cazul nostru, apelul a fost promovat cu mult peste termenul precizat de legea speciala si consideram ca a fost introdus in data 16.12.2014 asa cum se vede din adresa nr 14/2/15626. In data de 16.06.2014 am cerut prin adresa la Tribunalul T...... legalizarea sentintei respective si a fost eliberata tot la acesta data in 2 exemplare cu mentiunea ,,definitiva prin neapelare,, astel se certifica de catre Tribunalul T..... ca apelul pentru acesta cauza nu a fost depus. Motivatia adusa la aceasta adresa, respectiv report fax nr.xxxx si xxxx prin care a transmis in data de 19.05.2014 un numar de 3 pagini la Tribunalul T... nu poate tine loc de apel deoarece puteau fi 3 pagini albe, 3 pagini negre scoase de fax sau poate paginile respective erau pentru un alt dosar aflat pe rol din cadrul tribunalului. Datoria apelantei era de a se interesa de primirea acestuia printr-o confirmare telefonica imediat dupa transmiterea prin fax si sa solicite numar de inregistrare prin care se putea justifica depunerea apelului . Totodata in data de 21.10.2014 apelanta a fost instiintata de executorul judecatoresc anexam in copie titlurile executorii si dovada de inmanare a acestora) pentru plata drepturilor catre o parte din membrii de sindicat aflati in dosar, datoria acesteia era ca in termen de 15 zile adica 05.11.2014) sa faca contestatie la executare, nu a facut, mai mult, calculele sumelor din aceste dosare a fost facut tot de apelanta in luna septembrie 2014. Avand in vedere cele precizate solicitam respingerea apelului ca tardiv introdus si mentinerea sentintei 381/09.04.2014 ca temeinica si legala.
2. Exceptia nulitatii apelului in baza art. 148 coroborat cu art. 471 din C.P.Cv. deoarece nu a fost depus conform prevederilor legale, respectiv in dublu exemplar in original fie la registratura instantei fie prin oficiile postale cu confirmarea de primire care certifica data si depunerea acestuia .
Motivatia adusa de intimata-apelanta precum ca a depus ,,in doua exemplare originale, prin fax “ , va rugam onorata instanta sa constatati ca a fost depus doar intr-un singur exemplar la doua numere de telefon din cadrul Tribunalului T.... dar la sectii diferite iar la transmiterea acestora prin fax documentele i-si pierd valoarea de ,,originale” asa cum sustine apelanta.

INSTANTA DE APEL DA UN TERMEN PENTRU A ADUCE APELANTA RECIPISELE DE FAX IN ORIGINAL, ACEASTA VINE LA URMATOAREA SEDINTA NUMAI CU UNA DIN RECIPISE ,,CHIPURILE,, IN ORIGINAL, PE COALA A4 (DACA FAXUL FUNCTIONEZA PE HARTIE TERMICA), FARA SA FACA O DOVADA CA ACEASTA A FOST INREGISTRATA UNDEVA, SAU CU UN DEFASURATOR AL FAX-ULUI, INSTANTA ADMITE, SI RESPINGE EXCEPTIILE.
Cel mai recent răspuns: FLORIN172 , utilizator 23:03, 23 Iunie 2015
Din punctul meu de vedere, atata timp cat nu ati avut informatii ca acel raport fax e fals si, prin urmare, nu l-ati atacat ca fals, el isi produce efectele si asadar exista prezumtia ca partea a introdus apelul in termen.
cat despre numarul de exemplare, nu e corect sa fie anulata cererea pentru lipsa numarului de exemplare sau pentru lipsa semnaturii, acestea nefiind sanctionate cu nulitatea cererii.
Lipsa numarului de exemplare inseamna ca instanta va suplini pe cheltuiala partii, semnatura se va suplini la un termen ulterior. Cf. 148-149 Cod de procedura civila.
Nu se ataca cu recurs si decizia e definitiva dupa apel.
Buna seara,

Am expus la instanta de apel ca recipisele se pot face la calculator, am venit cu un exemplar facut de mine, instanta intreaba daca are recipisele inregistrate undeva(registru de fax asa cum prevede procedura interna) apelanta spune ca nu are inregistrat cu numar in registru, ramane in pronuntare, se amana pronuntarea, se repune pe rol si se cere recipisele in original, vine la instanta doar cu una din doua recipise ,,chipurile,, in original.
Totodata pe acest dosar s-a facut executare, persoanele din dosar au primit bani, executorul a corespondat cu apelanta, aceasta a calculat sumele acestora fara sa faca contestatie (la incuvintarea data de judecatorie, la calculul sumelor si instiintarea de incepere a popririi), iar la 7 luni de la ramanerea definitiva prin neapelare intreaba tribunalul de ce nu a inregistrat apelul cu motivatia pe apel ca are prea multe dosare si nu le-a urmarit.
Va multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apel dupa 7 luni FLORIN172 FLORIN172 AM PRIMIT AZI DECIZIA CA BUC, NU MOTIVEZA IN NICI UN FEL ADMITEREA APELULUI REPUS PE ROL DUPA 7 LUNI, NICI DE EXCEPTIILE INVOCATE DE MINE, CA SI CAND NU AM ... (vezi toată discuția)
Inscrierea in registrul asocatiilor si fundatiilor Flori2014 Flori2014 Buna ziua, Am primit de la Judecatorie încheierea de sedinta pentru infiintarea asociatiei ( am observat ca nu este o sentinta ci o incheiere de sedinta ... (vezi toată discuția)
Sentinta prin definitiva prin neapelare Luiza Slav Luiza Slav Buna seara...am o sentinta definitiva prin neapelare din data de 11.07.2017...in data de 12.07.2017 paratul a facut apel...se poate asa ceva...azi 19.07.2017 ... (vezi toată discuția)