avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1047 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Schimbare asociat unic
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Schimbare asociat unic

buna ziua ,
va rog sa-mi spuneti care sint pasii , si de ce documente am nevoie pentru a prelua un SRL cu asociat unic ( mai simplu spus schimbarea asociatului unic ) .
mentionez ca actualul asociat unic este cetatean roman la felca si cel care preia societatea .
va multumesc
Cel mai recent răspuns: oarga-gabriela , utilizator 17:25, 23 Iunie 2015
Aveti doua variante, ori faceti o cesiune totala de parti sociale si practic o schimbare directa de asociat (si eventual adinistrator), ori cel care vrea sa preia, in prima faza (prin majorare de capital sau prin cesiune) preia o parte din partile sociale, apoi peste cateva luni preia si restul de parti sociale. Ambele variante au avantaje si dezavantaje, depinde ce urmariti dvs.
multumesc pentru raspuns .
puteti sa-mi spuneti avantajele si dezavantajele ?
Ahh, sunt diferente mari, de exemplu la schimbarea directa va trebuie control de la fisc, la cealalta dureaza, si tot asa ...trebuie sa luati legatura cu cineva care stie si se ocupa cu aceste chestiuni juridice, ca sa nu aveti surprize neplacute.
multumescpentru ajutor .
o zi buna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cedare parti sociale srl steef steef Am fost la registrul comertului si mi s-a spus ca pentru a ceda 1 parte sociala din SRL-ul la care sint asociat unic,noul asociat trebuie obligatoriu sa ... (vezi toată discuția)
Preluare firma ContSters370491 ContSters370491 Buna ziua, detin o firma care in prezent are datorii catre bugetul de stat si cineva vrea sa o preia. Care ar fi dezavantajele mele si avantajele lui si care ... (vezi toată discuția)
Schimbare asociat unic si administrator la srl tudor84 tudor84 buna ziua.sunt asociat unic si administrator al unui srl-d si doresc sa predau ambele functii altei persoane deoarece nu pot lua indemnizatia pt cresterea ... (vezi toată discuția)