avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acte pentru succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acte pentru succesiune

Buna ziua. Trebuie sa facem succesiunea dupa tata ,decedat in 1995si mama decedata in2014. Stim ce acte ne trebuiesc,dar nu gasim certificatul de deces al tatei si certificatul de casatorie al celor doi. Locuind in Bucuresti,iar parintii undeva in Moldova am facut cerere la Starea civila a sectorului pentru certificatul de deces , dar nici dupa o luna cererea nu a ajuns la destinatie. De la primaria din localitatea respectiva mi s-a spus ca daca depunem cerere de deschidere succesiune la notarul din localitate,acesta poate cere oficial eliberarea certificatului de deces. Este adevarat,este legal,se poate ? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 19:06, 23 Iunie 2015
Este adevarat, cu precizarea ca nu este vorba despre certificat de deces, ci de duplicat al certificatului de deces, pe care il pot solicita si descendentii defunctului. Mai bine dati o fuga pana la Moldova, notarul va face treaba dar o sa va rupa la bani. Este rezolvabila situatia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte pentru deschidere succesiune cosmin201333 cosmin201333 Am aflat in urma cu 2 zile de moartea surorii bunicii mele, care a survenit in decembrie 2013. In conditiile in care parintii si bunicii mei sunt decedati si ... (vezi toată discuția)
Cum se face succesiunea cand fratii nu se inteleg? steliana 67 steliana 67 Suntem trei frati. Tata a murit acum 10 ani si deoarece nu ne-am inteles, nu am facut succesiunea dupa tata. Acum a murit si mama si a aparut aceeasi ... (vezi toată discuția)
Succesiune diamantulalbastru diamantulalbastru cum pot cere deschiderea succesiunii dupa decesul tatalui...a decedat in iunie a.c., suntem 2 surori, o sotie care nu este mama noastra si 3 matusi(surorile ... (vezi toată discuția)