avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 775 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cuantum indemnizatie presedinte
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cuantum indemnizatie presedinte

Exista o reglementare legala cu privirel la salariul presedintelui de asociatie functie de salariul administratorului ? Intr-o discutie avuta cu un jurist, acesta mi-a spus ca salariul presedintelui nu are voie sa depaseasca 1/2 din salariul administratorului, ceea ce eu nu am gasit precizat nici in Legea 230 nici in Normele de aplicare a legii 230. Exista in Codul muncii sau in alta lege o astfel de precizare ?
Cel mai recent răspuns: asoc564gl , utilizator 16:07, 24 Iunie 2015
Nu exista dispozitii in vigoare care sa prevada corelatii pentru indemnizatiile presedintelui si administratorului de imobil
Trebuie sa intelegeti ca presedintele de asociatie detine incheiat contract de mandat dispus de adunarea generala care dispune inclusiv valoarea indemnizatiei
Administratorul de imobil,functie de calitate persoana fizica sau juridica are incheiat fie CIM fie contract de administrare,valoarea acestora fiind negociata prin negociere directa cu angajatorul=asociatia de proprietari prin intermediul comitetului executiv
Ultima modificare: Marți, 23 Iunie 2015
ynocentta, utilizator
Presedintele este ales de adunarea generala si poate fi platit sau nu.
Poate primi indemnizatie orice suma fara a fi conditionata de salariul administratorului tehnic, salariul casierului sau salariul contabilului.
Am amintit de aceste trei activitati ce pot fi in sarcina unui singur om (administrator), in sarcina a doi sau trei oameni. Si aceasta vreu sa fie inca un argument ca indemnizatia presedintelui nu este conditionata de salariul administratorului cu una, doua sau toate cele trei atributiuni.
Sunt niște prostii de grile orientative in NORMELE SPECIFICE DE FUNCŢIONARE ale ASOCIAŢIILOR DE PROPRIETARI redactate de Serviciul Relaţii cu Publicul şi Asociaţii de Proprietari. Aveti aici un model [ link extern ] .

Art. 22 Drepturile salariale pentru adminstratorul asociaţiei, care îndeplinişte şi funcţiile de contabil şi casier sunt stabilite în adunarea generală a proprietarilor, ţinându-se cont de următoarea grilă orientativă, pentru un program de lucru de 8 ore/zi:

Art. 23 Preşedintele asociaţiei de proprietari şi preşedintele comisiei de cenzori pot primi, cu aprobarea adunării generale, indemnizaţii reprezentând 75%, respectiv 50% din salariul stabilit pentru administrator. Aceste indemnizaţii sunt orientative.
Este o grila orientativa a primariei din Buzau.
N-are nicio relevanta. Activitatea administratorului este diferita de la o asociatie la alta, cerintele sunt uneori atat de diferite, iar timpul de lucru ar fi mai potrivit pentru normarea muncii la strung, nu in administrarea unui condominiu.
Chiar ca este o prostie!
Nu este nimic, nu e HCL, nu a fost aprobata, adoptata....
Dupa cum puteti citi este un proiect de propunere de prin anul 2005 cand asociatiile de proprieatri functionau in baza altei legislatii, Hotararea guvernului nr. 400/2003, iar administratia locala functiona in baza Legii nr. 215/2001. Astazi ambele au fost abrogate si inlocuite.
Nu a ajuns aceasta propunere, sa devina hotarare atunci in 2005 si sigur ca nu are nici o valoare astazi.

Alte discuții în legătură

Salarizarea presedintelui asociatiei de proprietari diana soimu diana soimu Exista o baza legala, o ,,grila de salarizare\\" pentru presedintii asociatiilor de proprietari, sau o limita maxima a salariului său, dupa care sa se ... (vezi toată discuția)
Presedintele de bloc primeste bani? Daniel1900 Daniel1900 Am fost propus zilele astea ca si presedinte la blocul meu in care locuiesc! Intrebarea mea ii simpla! Se primeste ceva bani asa cum primeste si ... (vezi toată discuția)
Salariul membrilor comitetului executiv al asociatiei de proprietari depaseste limita legala Cosmin935 Cosmin935 As dori sa-mi recomandati un model de cerere prin intermediul careia sa pot afla salariile fiecarui membru in parte al Comitetului executiv deoarece la ... (vezi toată discuția)