avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 358 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Plata intarziata a pretului in urma vanzarii unui ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Plata intarziata a pretului in urma vanzarii unui imobil

Am vandut un imobil catre un cumparator care a accesat un credit "prima casa". Desi am semnat actele la notar in data de 15.06 iar inscrierea in CF s-a facut in data de 16.06 totusi banca inca nu mi-a virat banii !! Am incercat sa iau legatura cu banca dar nu vor sa-mi dea informatii pe motiv ca eu nu sunt clientul lor. De la cumparator am aflat ca ar exista probleme legate de polita de asigurare pe care trebuie s-o incheie cumparatorul.

Ce pot sa fac ? Nu inteleg de ce nu se face plata banilor, caci eu am semnat un act de vanzare/cumparare la notar, fara sa existe nici un fel de clauza privind asigurarea cumparatorului. Pe aceasta logica, cumparatorul a devenit proprietar iar daca sa zicem nu face asigurare, eu nu-mi mai primesc banii pe apartamentul vandut?

Va rog sa ma ajutati cu un sfat.
Ultima modificare: Marți, 23 Iunie 2015
mic57, utilizator
Cel mai recent răspuns: mic57 , utilizator 12:00, 24 Iunie 2015
S-ar putea sa aveti dreptate si sa fie din cauza neincheierii politei de asigurare,incercati sa discutati cu propietarul sa faca asigurarea ( nu costa mai mult de 100euro)
Cunosc un caz in care asigurare este inclusa in rata lunara a creditului care trebuie platita la banca,de aceea s-ar putea sa fie o legatura intre cele doua.
Asteptati si alte pareri
Adica, daca noul proprietar NU face asigurare, atunci banca nu-mi vireaza banii. Pe de alta parte, noul proprietar nu plateste nici creditul pentru ca banca nu m-a platit.

Cu aceasta scamatorie noul proprietar se alege cu un apartament fara sa-l plateasca dar si fara sa plateasca rate !!

Dati-mi o solutie, va rog frumos :(
Calmati-va, in primul rand ca nu aveti de ce sa va faceti probleme, este o intarziere la pata atata tot. Nu banca trebuie sa va vireze banii, ci cumparatorul trebuie sa va faca ordinul de plata. Ati fi putut sa inserati niste clauze in contractul de vanzare, ca sa fiti sigur ca va primiti banii si ca umbla ei dupa dvs. si nu invers, insa acum este tarziu, desi revin cu afirmatia ca nu aveti de ce sa va faceti probleme. In plus, sunteti beneficiarul unei ipoteci legale pentru pretul datorat.
Pe langa asta,normal banca ar trebui sa elibereze banii doar dupa ce ipoteca a fost inscrisa in Cartea Funciara dar de pe 16 pana 23,este o perioada mica si o intarziere in termenul acesta este absolut normala
Cum a zis si colegul,nu aveti de ce sa va faceti griji pentru ca este o ipoteca iar daca cumparatorul nu plateste ratele,va pierde casa
Din fericire, am fost atent la contract, la notar. In "draft", contractul avea un paragraf prin care eu renuntam la "inscrierea ipotecii legale pentru pretul datorat" !! Am cerut eliminarea paragrafului cu pricina, deci am intr-adevar o ipoteca legala pentru pretul datorat, inscrisa in CF; am primit deja extrasul CF de la notar.

Ciudat a fost însă că functionara de la bancă a venit la notar cu o falca'n cer, spunand ca trebuie menținută renunțarea !?

Desigur, am fost ferm si am spus ca nu vad de ce as renunta la un drept al meu, respectiv "privilegiul vanzatorului".

Poate să fie o forma de șicanare, mă interesează mai puțin, dar ceea ce ma interesează cu adevarat este dacă exista riscul să nu primesc banii, adică "sa iau țeapă", neaoș vorbind!??

Ce ar trebui sa fac, precis, îmi puteți da un sfat ?? :(

Alte discuții în legătură

Privilegiul vanzatorului, imobil prima casa trandafir2 trandafir2 Buna ziua, Imobil ce urmeaza a fi vandut prin prima casa. Notarul spune ca : \\"vanzatorul trebuie sa renunte expres la privilegiul vanzatorului, caci altfel ... (vezi toată discuția)
Declarație primire preț solicitată la vânzarea unui imobil cumpărat prin credit ipotecar, achitat în întregime Emilika40 Emilika40 Bună ziua, Vă rog să mă lămuriți de ce e necesară declarația de primire a prețului la vânzarea unui apartament cu credit ipotecar, pe care ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament sofrana sofrana Buna seara,as avea rugamintea sa ma ajutati cu un sfat{doresc sa cumpar un ap.de la persoana fizica.Persoana vrea un avans din care sa-si plateasca ipoteca pe ... (vezi toată discuția)