avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Plata intarziata a pretului in urma vanzarii unui ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Plata intarziata a pretului in urma vanzarii unui imobil

Am vandut un imobil catre un cumparator care a accesat un credit "prima casa". Desi am semnat actele la notar in data de 15.06 iar inscrierea in CF s-a facut in data de 16.06 totusi banca inca nu mi-a virat banii !! Am incercat sa iau legatura cu banca dar nu vor sa-mi dea informatii pe motiv ca eu nu sunt clientul lor. De la cumparator am aflat ca ar exista probleme legate de polita de asigurare pe care trebuie s-o incheie cumparatorul.

Ce pot sa fac ? Nu inteleg de ce nu se face plata banilor, caci eu am semnat un act de vanzare/cumparare la notar, fara sa existe nici un fel de clauza privind asigurarea cumparatorului. Pe aceasta logica, cumparatorul a devenit proprietar iar daca sa zicem nu face asigurare, eu nu-mi mai primesc banii pe apartamentul vandut?

Va rog sa ma ajutati cu un sfat.
Ultima modificare: Marți, 23 Iunie 2015
mic57, utilizator
Cel mai recent răspuns: mic57 , utilizator 12:00, 24 Iunie 2015
Nu exista riscul sa pierdeti banii, asteptati cateva zile, apoi luati o decizie radicala daca va fi cazul. Nu vreau sa va dau solutii radicale acum, tocmai pentru a nu va alimenta si mai mult frica cu care traiti, insa in practica nu se intampla asemenea surprize si dat fiind ca este implicata o banca agreata de programul Prima casa, precum si fondul de garantare al statului, puteti fi 99,9999% sigur ca nu sunt probleme. Ok?
Multumesc!

Totusi, nu ar trebui sa existe un termen de plata? Adica, daca termenul de plata nu este prevazut in contractul de vanzare cumparare, el se poate prelungi oricat?
Facsimil din lege:

Data plăţii
(1) În lipsa unui termen stipulat de părţi sau determinat în temeiul contractului, al practicilor statornicite între acestea ori al uzanţelor, obligaţia trebuie executată de îndată.
(2) Instanţa poate stabili un termen atunci când natura prestaţiei sau locul unde urmează să se facă plata o impune.
Mutumesc !! Art. 1495 Codul Civil, am vazut multumita raspunsului dvs.

Asa este OK, stiu ce am de facut ! multumesc inca o data :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Privilegiul vanzatorului, imobil prima casa trandafir2 trandafir2 Buna ziua, Imobil ce urmeaza a fi vandut prin prima casa. Notarul spune ca : \\"vanzatorul trebuie sa renunte expres la privilegiul vanzatorului, caci altfel ... (vezi toată discuția)
Declarație primire preț solicitată la vânzarea unui imobil cumpărat prin credit ipotecar, achitat în întregime Emilika40 Emilika40 Bună ziua, Vă rog să mă lămuriți de ce e necesară declarația de primire a prețului la vânzarea unui apartament cu credit ipotecar, pe care ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament sofrana sofrana Buna seara,as avea rugamintea sa ma ajutati cu un sfat{doresc sa cumpar un ap.de la persoana fizica.Persoana vrea un avans din care sa-si plateasca ipoteca pe ... (vezi toată discuția)